Skip to content

Veckobrev v.50 – Huay Yang

Veckobrev 50 – Huay Yang

Denna vecka har varit speciell. Vi har tackat av Maja för hennes tid hos oss, välkomnat Annika in i förskola/förskoleklass och sagt välkommen till flera nya elever. Vi inledde veckan med ett tempelbesök i byn utifrån vårt thaitema om Buddhismen och tisdagen bjöd på storsamling och luciatåg. Tack alla elever för ett strålande jobb. Vi avslutade sedan med gemensam fika med lussebullar. Vi börjar gå mot slutet av denna termin och vi försöker skapa julkänsla så gott det går. 

Ett tips till alla är att Infinity Beach bjuder alla barn på glass om man åker dit fredagar efter skolan och äter lunch. 

Förskola

Den här veckan har vi hälsat en ny elev välkommen till Sanuk och flera som varit sjuka har blivit friska igen, skönt!

Vi startade veckan med att åka med den lokala skolbussen till templet. Många tyckte att bara det var ett äventyr. Det var spännande och lite pirrigt att lämna gåvor till munken. Luciafirandet gick som ni såg alldeles utmärkt. Barnen var så duktiga och nöjda med sin insats. I onsdags gick vi på äventyrspromenad då vi försökte hitta så många olika sorters blommor vi kunde. 

Den här veckan var förskolan med på hela idrotten. Vi började med yoga och fortsatte med en stafett. Alla tyckte det var så roligt så vi fortsatte en liten stund till när de stora gick och badade. Därför fick vi vara helt själva i poolen när det blev vår tur att bada – det tyckte alla var både skönt och roligt.

Åk F-3 

Den här veckan har det varit full aktivitet i vårt klassrum varenda minut. Vi har gjort så mycket roligt de här dagarna och lärt oss massor efter tempelbesöket. Luciafirandet är över och nu blir det fokus på arbetsscheman och skolarbeten igen. Vi dividerar, komparerar, prioriterar multiplikation före addition, skriver fakta, tränar läsförståelse osv.

Det närmar sig jul och flera av eleverna ska då åka tillbaka till Sverige eller vidare på nya äventyr. Vi har börjat knyta ihop säckar och stämma av med planeringar så allt hinner blir gjort och förstått.

Sen tar vi ett dopp i poolen och njuter av att vara här där vi är just nu. Vi har ju tränat på att meditera och lärt oss om Buddhas filosofi att man ska vara nöjd med vad man har och inte tråna efter mer. Just nu tycker vi att det känns fullt rimligt. 

Åk 4-9

Denna vecka har vi blivit många fler. Nya elever ska lära sig skriva sina egna planeringar och försöka följa dem. Gamla elever arbetar vidare med sina uppgifter. Fokus denna vecka har varit på buddhismen och den åttafaldiga vägen som Buddha kom på. Läran om Buddha och hur han skapade Buddhismen. Vi fortsätter nästa vecka med detta thaitema. Annars har det varit en del prov som gjorts för flera elever, som det brukar mot slutet av en termin. Förberedelser till prov och fokus på de rätta ämnesområdena. Vi har denna vecka haft en del fokus praktisk-estetiska ämnen där både slöjd, musik och bild varit en del av vardagen. Eleverna tränas i att ta ansvar för sina studier och att de har ett ansvar för sina studier. 

Nästa vecka

Nästa vecka har vi en hel del avtackningar för elever som slutar hos oss. Vi kommer dessutom gå på jullov på fredagen. Vi ska också avsluta vårt thaitema om Buddhismen och redovisa detta. Självklart fortsätter vi med grunderna inom RAR som eleverna blir duktigare och duktigare på. I vår vardag är detta en vital del att det funkar. Fredagen kommer det bjudas på musikquiz med jultema för eleverna. 

I vår bildmapp på hemsidan uppdateras varje vecka nya bilder från veckan som varit. 

https://svenskaskolanthailand.se/huay-yang-album-2022-2023

 

Trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk, Huay Yang