Veckobrev 48 – Huay Yang

Oj vad veckorna rusar iväg. Vi har hunnit fira första advent och börjat öva på luciasånger. Det är en konstig känsla i solen och värmen. Gemenskap har verkligen genomsyrat denna vecka. Eleverna spelar spel och umgås på rasterna och stämningen är härlig. Det är roligt att se hur de nya eleverna snabbt kommer in i verksamheten, både i sitt skolarbete och med kompisar.

Förskola

Denna vecka har vi arbetat med matematik på olika sätt. Barnen har tränat på att räkna prickar på tärningen, tränat turtagning och sorterat allt ifrån vattendjur till kulor. De har även övat på bokstäver och att skriva sina namn. Vattenlek med ballonger och vattendjur har vi också hunnit med. Barnen lär sig nya sånger och vi läser massor! Självklart badar vi i vår härliga pool också.

Åk F-3 

Tre nya elever hälsar vi välkomna den här veckan. Nu är vi 10 stycken elever i klassrummet och alla har massa spännande saker med sig som vi får lära som om. Några berättar om hur det ser ut hemma i Sverige och andra hur det ser ut i Indien. 

Vi har avslutat vårt arbete om ris den här veckan och redovisade det för föräldrarna på storsamlingen innan idrotten som vi hade i poolen den här veckan. 

För övrigt pågår det förstås massor av olika saker i klassrummet som vanligt. Det närmar sig ju jul och vi pratar om traditioner och dess ursprung samt jämför hur julen firas (eller inte firas) i Thailand. Det kan vara lite konstigt att fira jul och få den där rätta stämningen här bland palmer och strålande sol men vi gör vårt bästa. 

Vi har haft fortsatt fint samarbete med både äldre och yngre i klassen och med de andra på skolan. De äldre eleverna är med och jobbar med oss i mån av tid och vi går till förskolan ibland när kroppen behöver en liten lekpaus. Även nästa vecka välkomnar vi några nya skolkamrater hit till oss.

Åk 4-9

Vi har fått en ny elev i klassen som vi tagit emot med öppna armar. Det är en liten men trevlig grupp vi har och fler blir vi snart. Vi har denna vecka arbetat med allas individuella planeringar och alla elever arbetat på jättebra. Det är kul att se hur eleverna också hjälper varandra och att klassrumsklimatet är så tillåtande. Vi har varvat lektionernas innehåll med kartgeografi och det är imponerande hur snabbt och tävlingsinriktade de är och hur bra resultatet blir.

Vi har färdigställt och redovisat vårt thaitema om ris där de äldre eleverna arbetat med risets påverkan på Thailand utifrån både ekonomi och miljö. Sett hur mycket ris som tillverkas, exporteras och hur mycket pengar landet tjänar på det. Men, också se baksidan av det och hur tillverkningen av ris påverkar miljön. Vi har diskuterat alternativ till riset som är mer miljövänligt. På rasterna har schack och kortspel varit en höjdpunkt denna vecka. Nästa vecka kommer klassen vara intakt men veckan efter det välkomnar vi fyra elever till klassen. 

Nästa vecka

Kommande vecka hälsar vi återigen nya kompisar välkommen till oss i Huay Yang

I vår bildmapp på hemsidan uppdateras varje vecka nya bilder från veckan som varit. 

https://svenskaskolanthailand.se/huay-yang-album-2022-2023

Trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk, Huay Yang