Skip to content

Veckobrev 9 – Huay Yang

Veckobrev 9 – Huay Yang

Vilken spännande vecka vi haft!

Hela skolan åkte på studiebesök till en gummiodling. Vi fick ta del av hela processen från att latexen droppar från trädet till en färdig gummimatta. Det var spännande att få åka den lokala skolbussen hela vägen tur och retur och vi fick även se ett ananasplantage.

På idrotten körde hela förskolan och skolan thaidans som uppvärmning, och därefter stationsgympa tillsammans där de stora tog hand om de små. Vilket fint samarbete! Tillsammans avslutade vi alla som vanligt med svalkande lek i poolen.

På storsamlingen prövade alla på thaidans tillsammans. Dansen heter Loy Krathong i firande till just Loy Krathong. Dansen lärde vi oss förra veckan när vi hade besök av en thailändsk danslärare. Det blev en glädjespridande dans.

Vi avslutade veckan med en rolig ABC musiklek.

Thaitema

Tisdag 9.00 Tempelbesök för de barn som ej besökt ett tempel denna säsong.
Torsdag Batik.  Ta med vita kläder, linnen, örngott etc.

Idrott nästa vecka onsdag kl 9.00

F-huset och åk 1-2 fallskärmslek och yoga (avslut i poolen)
Åk 3-8 Vattenpolo

Barnklubb/förskola/förskoleklass

Vi i förskole huset har fortsatt att arbetat med Thai siffror även denna vecka, vi tittar och ritar av och konstaterar att de är väldigt olik våra svenska siffror.

Fröken har berättat sagan om hur Siddharta blev Buddha och vi diskuterade vad vi är glada och nöjda för. Vi är väldigt glada och nöjda här i F-huset 😉

Vi har läst boken; Kan du inte sova lilla björn av M. Waddell och B. Firth och det ledde till ett gemensamt collage om känslan;  rädsla.

Det är varmt och skönt nu och det har blivit mycket vattenlek. Vi har haft det riktigt roligt med vattenballonger både i plastbaljan och i skolpoolen.

F-klassen är fr.o.m. nu varje eftermiddag och arbetar med åk 1 och det har varit flitigt arbete med bla korsord och matematik, dubbelt och hälften.

Åk 1-2

Vi lär oss om läsfixarna och använder Spågumman, Detektiven, Konstnären och Cowboyen när vi läser våra texter. Vilka spännande funderingar och analyseringar som växer fram i läsningen. Vi skriver också om planeter, lär oss om Mozart och utformar en Näringspyramid.

Vi har jobbat med vår värdegrund RAR med fokus på Respekt för sig själv där vi berättat för klasskompisarna saker man är bra på. Avslutningsvis har vi simtränat med fokus på att kunna flyta.

Åk 3-8

Den här veckan har vi haft mycket fokus på matematik. Eleverna har tränat på förmågorna att formulera och lösa problem med olika strategier och metoder. Vi har tränat på att analysera och förstå olika matematiska begrepp och se samband mellan begrepp. Tex räkna och förstå division med rest, ett ord vi kanske inte använder så ofta. Eleverna har även tränat klockan övergång från digital till analog samt repeterat multiplikationstabellerna.

Tack för dansen!

Vänliga hälsningar Personalen på Sanuk