Veckobrev 51 – Huay Yang

Vecka 51, sista veckan på höstterminen. En vecka fylld av avsked, kontakuppgiftsutbyte, slutförande av planeringar och arbetsuppgifter. En vecka som varit lite svalare än tidigare och väldigt blåsig.

Vi är nu alla ganska trötta efter en härlig tid här i Huay Yang. Trötta men också väldigt nöjda och fyllda av underbra upplevelser och nya häftiga erfarenheter.

Onsdagens middag på stranden hade ett stråk av vemod hängade över sig, men vi har bestämt oss för att inte ta farväl utan att säga ”På återseende” istället.

 

Förskolan

På förskolan har vi julpysslat och klätt julgranen. Lite tidigt kanske några tycker men för att hinna få lite till julstämmning tyckte vi att det var dags. Vi har också haft en heldag utanför skolan. Då var vi på stranden och grävde och skapade ett sjöodjur i sanden som vi sedan dekorerade med snäckor. Vi lekte roliga lekar som ”Under hökens vingar kom” och ”Kims lek”. Flera av barnen smakade mango, en frukt som gillades skarpt. Efter frukt- och lekstund hann vi också med ett långt och härligt bad i en stor pool, lunch på restaurang och en rolig åktur med salengen. En härligt annorlunda dag på förskolan.

Skolan

Vi har märkt att det inte är långt kvar av terminen. Många har arbetat färdigt med sina uppgifter hemifrån medan andra fått kämpa på in i det sista.           Slutet av vår arbetsvecka har varit intensiv, så som det lätt blir när många elever har ett lite friare schema och trivs bra ihop. Då vill man gärna prata och prata och prata…

Jobben som gjorts på skolan har handlat om digitala klockan, problemlösning i matematik, former och 3d-figurer. Några har arbetat med läsförståelse och någon har arbetat med koncentrationsövningar. Vi har också gjort fina jobb till våra thai-böcker. Alla nämnda arbetsuppgifter har varvats med traditionella uppgifter, så som korsord och knep och knåp kring julen. En fin mix helt enkelt!

Så är till sist höstterminen slut.                                                                         Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

TACK för en fin tid tillsammans och… på återseende!

Pedagogerna, Huay Yang