Skip to content

Veckobrev 50 – Huay Yang

Veckobrev 50 – Huay Yang

Tänk att Lucia även hittade hit till Huay Yang. Nå väl…. Lucia och Lucia. Det var ett färgsprakande tåg i regnbågens alla färger. Barnen bar saronger på kroppen och olika typer av huvudbonader på knoppen. Det var allt ifrån egenkomponerade kronor av sugrör, papper och snorklar till traditionella tomteluvor. Hur som helst, ett tåg som sjöng för full hals under ledning av mamma Birgitta. Efterföljande fika med lussebullar, juice och kaffe blev även det succé. Dagen till ära invigdes vårt nya solskydd. Idel hurrarop och visslingar!

Veckan i övrigt har varit fylld av spännande inslag. Hela skolan har besökt en gummiodling där vi fick följa hela processen från träd till ”gummimatta”. Efter tillverkningen skickas gummimattorna vidare till olika fabriker för att förädlas till olika produkter så som gummistövlar och suddgummin. Ni kan se fina bilder och läsa mer om vårt besök på hemsidan!

Förskolan

På förskolan har vi jobbat med att mönsterpärla. Då gäller det verkligen att hålla tungan rätt i munnen. Vi har också spelat många spel där favoriten för tillfället är Bamses honungsjakt. Vi har tränat på sammansatta ord, ordningstal (första, andra och tredje) och storleksordning. I veckan har vi också hunnit julpyssla och träna färger grön och röd på thai. En härligt aktiv vecka!

Skolan

Trots att terminen börjar lida mot sitt slut har eleverna fortfarande kraft att arbeta koncentrerat under arbetspassen. Härligt tycker vi! Är det månne solens energi som hjälper dem att hålla fokus?

De äldre barnen har bland annat jobbat vidare med problemlösning på hög nivå. Så avancerat att vi pedagoger verkligen fått bekänna färg. Ett par av eleverna förbereder egna powerpoint-presentationer som de ska visa när de kommer tillbaka till sina respektive klasser.

De yngre skoleleverna kämpar på för att få kläm på den analoga klockan, lär sig att se hur en berättelse är uppbyggd genom att skapa korta sagor med BÖRJAN-MITTEN-SLUT. Ett par elever försöker sätta sig in i likheter och skillnader mellan Thailand och Sverige bland annat genom att jämföra statsskick och religioner.

 

Lucialjusa hälsningar

Pedgogerna Huay Yang