Skip to content

Veckobrev 21 – Hua Hin

Veckobrev 21 – Hua Hin

Under veckans online-lektioner har vi lyssnat på föreläsningar och sett filmer om kroppens inre organ, hur de är uppbyggda, arbetar och samverkar. Vi har även gått igenom ord och begrepp inom ämnet biologi och kemi som vi sedan haft test på. Vi har lyssnat på föreläsningar om näringskedjor och ekosystem för att sedan göra egna och vi har gått igenom hur en atom är uppbyggd. I förra veckan så skrev alla elever i åk 3-5 en egen berättelse om sig själv som hövding i ett landskap under vikingatiden. Åk 3 läste upp sina berättelser för alla under en online-lektion. Riktigt spännande berättelser som är skrivna i jagform och som innehåller miljö-och personbeskrivningar, handling med ett problem, en hjälpare till att lösa problemet och ett avslut. Alla har med passande skiljetecken och dialoger med talstreck, mycket bra jobbat!

Förskoleklass

I Matematik har vi räknat med siffror och gjort enklare addition och för att få inspiration till det har vi tittat på Livet i mattelandet på UR. Vi har också arbetat med läsförståelse med skriva- och ritövningar till. Vi har ritat vår egen vikingaby och därefter hittat på en saga om den med hjälp av en tankekarta och för att få hjälp med fantasin till det har vi tittat på Sagomattan.

Vi har övat på rimord, gjort korsord och tangram och vi har pysslat med våra minipysselböcker och färglagt mandalas.

I No har vi läst och skrivit om kroppen och även gjort näringskedjor som visar på energins och kolets kretslopp. Som vanligt har vi arbetat med Vector en gång om dagen och lyssnat på Nelly Rapp.

Åk 3-5

Denna vecka har vi textförbättrat våra berättelser om oss själva som hövdingar i ett landskap under vikingatiden i svenska och vi har jobbat med läsförståelse om handlat om näringskedjor och hur flugan kan ingå i en näringskedja på olika sätt. Vi har i biologi läst och skrivit om näringskedjor och ekosystem och läst, lyssnat och skrivit om några av människans inre organ och gjort en egen näringskedja.  Vi har lärt oss No-begrepp och haft test. I So har vi på ett roligt sätt lärt oss genom att ha lyssnat på Hamnskiftarens resa som är en fantasy som handlar om en resa genom Sveriges landskap. Vi har också arbetat med blandade övningar i engelska och i matematiken fokuserat på multiplikation och dess samband.

Tips på rörelseaktiviteter

Tabata for kids- försök göra samma övning fyra gånger!

https://www.youtube.com/watch?v=mvtdCosamvI

 

 

Njut av helgen så ses vi på måndag igen mellan 08.30-09.30!

 

Önskar personalen på Sanuk