Skip to content

Veckobrev 19 – Hua Hin

Veckobrev 19 – Hua Hin

På veckans onlinelektioner har lärt oss om jordens fyra olika klimatzoner: den tropiska, den subtropiska, den tempererade och polarklimat. Därefter har vi fokuserat på Sveriges klimatzon som är den tempererade. Den svenska klimatzonen ger fyra årstider och vi har tittat noga på vad som händer i naturen under dessa fyra perioder. Vi har också lärt oss 10 svenska träd och vad vi gör med de olika träslagen. Kopplat till skog och natur har vi också kommit in på Allemansrätten som handlar om allas rättigheter att vistas ute i naturen men också om reglerna vi måste följa då.

I torsdags var det dags för oss elever att föreläsa för varandra. Vi har ju blivit hövdingar över ett var sitt  landskap och alla presenterade och redovisade om sitt landskap.

 

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan

https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2019-2020

Förskoleklass

Vi i förskoleklassen har varit med på alla onlinelektioner och lärt oss genom att lyssna men också fått delta i samtal.

Vi har också arbetat med texter och uppgifter som handlat om vattnets olika former och egenskaper och dess kretslopp. Vi har arbetat med ett matematikhäfte som innehållit addition och mönster. Vi har fått träna på läsförståelse genom att läsa högt för våra föräldrar men också genom att göra uppgifter till texterna vi läst.  Vi har också fått göra lite extrauppgifter som korsord, mattepussel och färglägga med siffror.

Åk 3-5

Vi har arbetat med geografi och biologi i veckan. Lärt oss om hur naturlandskapen och dess förändringar påverkar växtligheten. Främst har vi fokuserat på skogen och träden. Vi har ritat Sveriges karta och ritat ut naturfärgerna, städer, berg, sjöar och vattendrag. Vi har forskat och redovisat om ett landskap.

I svenska har vi jobbat med läsförståelse, tränat på att hitta fakta i en text, läsa mellan raderna och utanför raderna. I engelska har vi läst sagan om de 101 dalmatinerna, sammanfattat det vi läst och arbetat med grammatik. I matten har åk 3 fortsatt med området multiplikation och de äldre eleverna arbetar med blandade områden. Några med procent, andra med bråk och olika enheter.

Tips på rörelseaktiviteter

Bättre kondition

Energy Boost- träning

https://www.youtube.com/watch?v=XZTL2lO3J7k&feature=share&fbclid=IwAR3Vl0Vsqa0YGUqeskm6JGcAadKEjZyIQQ79sUa6sZy-uesIMgpbCRbEbIs

30 minuter Morning Flow Yoga

https://www.youtube.com/watch?v=FbtMr0xzanA&feature=share&fbclid=IwAR1GOv4_MoZZO_tfqCvseq1RYfy71n5C0hd3D1SxHJm4hQuoVTFMbfOWFTE

Nästa vecka

Zoom-schema över onlinelektioner

Måndag den 11 maj klockan 13.00

Skriv dialoger, talstreck, stycken och skiljetecken. Stor bokstav och punkt.

Tisdag den 12 maj klockan 13.00

Föreläsning om vattnets kretslopp – reningsverk

Onsdag den 13 maj klockan 13.00

Föreläsning om energins kretslopp- näringskedja

Torsdagen 14 maj klockan 13.00

Åk 4-5 läser upp sina vikingaberättelser

 

 

Ha en underbar helg, pop kan mai wan jan 08.30-09.30!

 

Önskar personalen på Sanuk