Skip to content

Veckobrev 17 – Hua Hin

Veckobrev 17 – Hua Hin

Alla sanukare har blivit hövdingar i Sverige med inspiration från Vikingatiden. Denna vecka har hövdingarna i Norrlands landskap fått höra beskrivningen över sina områden, hur vikingabyn ser ut, hur naturen ser ut, vilka djur som finns och vilket “väsen” som smyger omkring eller busar om nätterna, vilka tänkbara fiender hövdingarna har och vilka krigsförmågor de har. Spännande!

Vi har också fått lära oss grunderna i kartkunskap via eget arbete men också genom att lyssna på en föreläsning om ämnet. Vi har även fått lyssnat på när pedagogen beskrev de gamla fornnordiska asagudarna och därefter fått lära oss om en lite extra och sedan redovisat om den gud/gudinna eller annan mytologisk figur för hela klassen.

Under torsdagens zoom-lektion så hade åk 3-5 ett muntligt förhör om vikingatiden och förskoleklassarna fick lyssna. Man lär sig mycket genom att lyssna på varandra.

 

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan

https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2019-2020

Förskoleklass

Vi har som vanligt fortsatt att arbeta med Vector en gång om dagen. I matematik har vi arbetat med blandade uppgifter, ett blandat matematikhäfte, övat på att skriva siffror snyggt, klurat med piraters hemliga meddelanden och en skattkarta. Vi har också övat på klockan, först tittat på en film och sedan arbetat med övningar.

I So har vi tittat på en film som handlar om held och hur man ska göra. I filmen är det en brandman som berättar. Efter filmen fick vi  rita bilder som handlar om eld. Eftersom vi är med och lär oss om vikingatiden har vi klippt ut klippdockor på personer från vikingatiden och deras kläder. Därigenom har vi fått lära oss hur människorna var klädda då.

I svenska har vi jobbat med ord och bild, jobbat med sammansatta ord och läst i vår läsebok.

Vi fortsätter att lyssna på Nelly Rapp också förstås!

Åk 3-5

Åk 3 har i matematik tränat på 4-5:ans tabeller och därefter jobbat med stenciler och övat på elevspel. Vi har också arbetat med blandade övningar med multiplikation. När handen behövt pausat en tag har vi tittat på Livet i mattelandet som handlar om multiplikation. De äldre eleverna har fortsatt arbeta med sina individuella områden i matte.

I svenska har vi läst, samtalat, redovisat och skrivit om asagudarna och även arbetat med olika läsförståelseövningar. Vi har också övat på att sätta ut skiljetecken, punkt och stor bokstav i texter. Detta för att vi ska bli mer noga att göra det när vi producerar egna texter.

I So har vi arbetat med kartkunskap och med Sveriges natur, då kom vi in lite på fysik också eftersom vi behövde repetera jordens och månens rörelser runt solen. Vi har läst på om vikingatiden ordentligt inför ett muntligt förhör. Vi övar även på landskapen i Sverige. Denna veckan har vi övat på Norrlands landskap.

De yngre eleverna i åk 3 har arbetat med engelskahäften med blandade teman och de äldre i åk 4-5 har läst och gjort övningar till sagan om Bambie.

Tips på rörelseaktiviteter

Energy Boost- träning

https://www.youtube.com/watch?v=XZTL2lO3J7k&feature=share&fbclid=IwAR3Vl0Vsqa0YGUqeskm6JGcAadKEjZyIQQ79sUa6sZy-uesIMgpbCRbEbIs

Danspaus – Zumba för barn “Gummy Bear”

https://www.youtube.com/watch?v=iKeatJK181Q

I h Chill flow Yoga

https://www.youtube.com/watch?v=WzjLfUrOHA0

Nästa vecka

Zoom-schema över onlinelektioner

Måndag den 27 april klockan 13.00

Föreläsning om sopsortering/återvinning och genomgång av sopsorteringsuppdraget

Tisdag den 28 april klockan 13.00

Geografi- Sveriges natur

Onsdag den 29 april klockan 13.00

Fakta om sopsortering – Eleverna berättar om 3 stycken fakta de skrivit, om 3 olika material

Torsdagen 30 april klockan 13.00

Pedagog läser Hövdingarnas områden del 3 och pratar om landskap.

 

Ha en underbar helg!

 

Önskar personalen på Sanuk