Skip to content

Veckobrev 46 – Hua Hin

Veckobrev 46 – Hua Hin 

Vi började veckan lite lugnt i vanlig ordning, denna gång med paryoga där barnen fick jobba två och två med olika positioner. 

Tisdagens idrott bjöd på många skratt då det var full fart med lagstafetter. Lagen som hela tiden förändrades, fick tex gå skottkärra, gå med hela laget på en käpphäst och använda ärtpåsar på olika sätt.  

På storsamlingen utmanades föräldrarna i “Så kan det låta”, där det gällde att hitta så många sånger som möjligt med hjälp av bilder. 

Veckan avslutades med thaikurser och bild där vi gjorde egna mandalas av blommor, blad och frukter.   

Förskola/ Förskoleklass 

Färger har dominerat veckans aktiviteter. Vi har läst en ny saga om Herman Dinosaurie som ändrade färg beroende på vad han åt för mat. Vi ritade av våra händer, ritade dit en svans med taggar och vips så blev det en dinosaurie. Den fick man välja färg på. Under tiden har vi tränat på vad färgerna heter på thai, bl a genom att samarbeta med fallskärmen. Vi har även  gjort armband i våra veckodagsfärger. 

Förskoleklassen har dessutom tränat på första ljudet i ord och tittat på “Bokstavslandet” om bokstäverna B och O.   

År 1-3 

Vi fortsätter med läsning 30 min varje dag. Nu börjar det komma upp bokrecensioner i klassrummet där eleverna kan läsa och få boktips av varandra. Det är roligt att läsa samtidigt, det ger läslust!  

Vi har skrivit klart de beskrivande texterna om en byggnad i Tottowyn, samhället som eleverna byggde innan höstlovet. Den här veckan är det sagor som skrivs utifrån byggnader eller platser i Tottowyn. 

I matten så tränas det bl a multiplikationstabeller. Det är roligt att höra hur man delar med sig av olika knep för att lösa 9:ans tabell. En av de äldre eleverna tränar dessutom divisionstabellerna, då är det bra om man kan se sambandet mellan multiplikation och division!  

År 2-9 

Denna vecka har den yngsta börjat med engelska och lär sig räkna och namn på djur.  

I de lägre årskurserna har eleverna läst vidare i sina böcker och testat deras läsförståelse samt lärt sig mer om vad en faktatext är och hur man kan skriva en sådan. 

En elev har börjat läsa om Islam och Kristendom i SO. 

I år 6 har vissa elever laborerat och lärt sig mer om begrepp inom kemin parallellt som de lär sig brodera. Andra elever i samma årskurs skriver en fantasyroman och skriver väldigt spännande om platser och personer i romanen. 

En elev sytt en kudde och fortsatt med sin spanska uppgift som är att presentera ett land.Vår äldsta elev har skrivit en bokrecension på engelska och en uppsats om religion, ekologi och feminism.   

Nästa vecka 

Vi har ingen idrott på tisdag då vi istället har thaitema. Vi ska få lära oss att “hotellvika” handdukar i olika figurer och önskar att ni skickar med en mellanstor och en liten handduk med era barn till skolan. Ni får tillbaka dem efter skoldagen 🙂 På torsdag har vi idrott som vanligt. Alla kommer till skolan i idrottskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Glöm inte en fylld vattenflaska, badkläder, handduk/sarong och gymnastikskor. Smörj in era barn på morgonen med solkräm. 

Pop kan mai wan jan ! 

Önskar personalen  sanuk