Skip to content

Veckobrev 45 – Hua Hin

Veckobrev 45 – Hua Hin

Kul att ses igen efter en veckas lov!

Vi hälsade nya elever och även en ny pedagog välkomna till oss här på Sanuk. Thailand firade ju havet i fredags så efter morgonsamlingen blev det Loy Kratong för hela gänget. Alla fick skapa sin egen kratong av blommor och bananblad. Lite pilligt men oj vad fina de blev.

På storsamlingen blev det en “skojig” sång om att hälsa på olika sätt. Därefter gick vi runt och hälsade på varandra med fötterna och armbågarna bland annat 🙂 Vi gjorde även en samarbetsövning med leken Mattan. Så många som möjligt står på en matta. Uppdraget är att vända på mattan utan att nudda golv.

På idrotten hade vi fysträning och olika lekar.
Vi avslutar veckan med thaikurs och att måla stilleben av olika thaifrukter.

Förskola/Förskoleklass

Vi har lyssnat på en ny saga om monster. Vi har övat på två nya sånger som också handlar om monster. Sagan och sångerna har vi repeterat under veckan. Med hjälp av vattenfärg och sugrör har vi gjort blåsmålning. Gissa vad det blev? Monster, så klart! Vi har även bekantat oss med bokstaven M. Den fria leken har bjudit på mycket samlekar som t ex doktor och matlagningslekar.

F-klassen har dessutom jobbat med ord och meningar. Vi har klurat på långa och korta ord och sammansatta ord.

År 1-3

Den här veckan så har vi fått en ny elev till år 1, roligt. Vi satsar på att läsa 30 min per dag under de närmaste veckorna fram till jul. Vi läser tyst och högt för mig eller sina kamrater. Uppmuntra gärna era barn därhemma att läsa. Vi har skrivit beskrivande texter om vårt samhälle, som vi byggde före höstlovet. Någon skriver om slottet, en annan om ett hotell och några om sina hus.

År 2-9

Vi har välkomnat fyra nya elever i vår grupp och fått lära känna varandra lite mer.
Vi har jobbat med densitet och krafter och några elever lär sig allt om brobygge i teknik.
Många elever i gruppen har hittat en bok som de läser i varje dag i vår lilla läshörna.
Vi har haft glädjen att lyssna på två elever som har lärt sig spela piano och sjunga “Månen över Kang Ting”.

Vi har även haft lite thaikurs och lärt oss siffror, frukter och hälsningsfraser.

Nästa vecka

Vi har idrott som vanligt tisdag och torsdag. Alla kommer ombytta i idrottskläder på morgonen och helst en fylld vattenflaska. Glöm ej att ta med badkläder, sarong/handduk. Har ni ett extra par badkläder så lämna på skolan om vi badar andra dagar också. Glöm ej att ta med idrottsskor! Smörj in era barn med solkräm innan skolan.

Ha en fin helg!

Önskar personalen på Sanuk