Skip to content

Veckobrev 9 – Hua Hin

Veckobrev 9 – Hua Hin

Den här veckan har vi varit på skolbesök på en Yamsaard School. Det var spännande och intressant att få uppleva hur de thailändska barnens skoldag ser ut. Vilka likheter och skillnader fanns det?  

På idrotten har de äldre eleverna haft livräddning i poolen. De har fått träna på att dyka ner på botten och hämta upp ett föremål, livrädda både med och utan den förlängda armen samt stabilt viloläge. Vi har också gått igenom bad-, båt- och isvett. De yngre hade röris.

I onsdags hade vi besök av Suss som jobbade på Sanuk förra året. Hon spelade gitarr och sjöng tillsammans med oss alla. Tack för en härlig och medryckande sångstund!

Vi har avslutat några skoldagar den här veckan med avslappningsmusik och dilemmasaga. Uppskattat av eleverna och oss vuxna.

 

Förskola/Förskoleklass

Vi har jobbat med bokstaven R. I samband med det gjorde vi rymdraketer och skrev en rymdsaga. Bokstavslandet och English Kids Zone såg vi tillsammans med Malins grupp.

Skola

De yngre eleverna har skrivit rymdberättelser. Vi har målat klart solen som nu hänger i taket. Det blev mäktigt och häftigt! Exempel på andra arbetsområden som det arbetas med på den egna planeringen är värme & kyla, kroppen, vikingatiden, multiplikationstabellen, längd och klockan.

De äldre eleverna har jobbat vidare med sina egna planeringar denna vecka. I matematik är det flera som jobbar med bråkräkning, så vi har skojat om att det har varit väldigt mycket bråk i klassrummet! Bråkar är annars något som vi inte gör alls utan tvärt om är det en fantastiskt fin stämning bland barnen! De är hjälpsamma och visar varandra hänsyn. Denna vecka har inte mindre än sex av de äldre eleverna slutat så vi saknar många kompisar.

 

Nästa vecka

Glöm inte något tvättat vitt till batiken!

På fredag är det Sanukspelen. Alla är hjärtligt välkomna. Skoldagen börjar lite senare än vanligt. Vi startar kl. 9.00 och slutar kl. 12.00. Tänk på att ha med vattenflaska då vi kommer att vara ute hela dagen. Vi ser fram emot en härlig kamp vuxna och barn tillsammans.

 

Varma hälsningar

Pedagogerna på Sanuk