Skip to content

Veckobrev 3 – Hua Hin

Veckobrev 3 – Hua Hin

Äntligen är vi igång ordentligt! Vi hälsar alla gamla som nya välkomna till vårterminen på Sanuk. Vi har tagit emot 31 nya barn efter jullovet. Känns fantastiskt kul, vi har aldrig tidigare varit så många!

Under veckan har vi tränat mycket på att lära varandras namn. Vi har sjungit en hel del sånger och har turen att ha elever som spelar gitarr. Massage, räkna på engelska och thai samt övat på färgerna på thai har vi också hunnit med.

På idrotten har vi haft samarbetsövningar, dansstopp, livvaktsbrännboll och catch the flag. Vissa lekar har alla barn från 3 år och uppåt varit tillsammans, andra lekar har vi delat oss i olika grupper. Härligt att se glädjen hos barnen när de får röra sig och vara tillsammans. Efter idrotten har vi duschat i vattenslangen och badat i poolen.

Vi har arbetat med RAR, Respekt för mig själv, Ansvar för mina handlingar, Respekt för andra under veckan. Vilka graffitimålare vi har på skolan! Eleverna har fått göra tavlor på bokstäverna R A R samt på bokstäverna SANUK. Resultatet hänger ute på muren och välkomnar alla som kommer till vår skola.

Under de närmaste veckorna kommer vi att arbeta med Buddhismen. Som start på vårt thaitema fick eleverna lyssna till berättelsen om hur prins Siddharta blev Buddha. Därefter fick de enskilt och skriftligt återberätta historien och måla en bild som illustrerade berättelsen.

 

Förskola/Förskoleklass

Nu är vi en stor grupp med flera barn i förskoleklass. Under veckan har vi tränat på färgerna och frukterna på thai. Alla barn har varit med på genomgången av bokstaven L, därefter har 6-åringarna arbetat vidare med bokstavsarbetet.

Äntligen är vår sandlåda färdig! Vi har haft invigning med pompa och ståt! Det var verkligen kul att gräva och bygga.

 

Åk 1-3

Alla elever har kommit igång med sin individuella planering. Vi hjälps åt att träna på hur man ska arbeta med sin veckoplanering och hur man skriver sin utvärdering. Eleverna är superduktiga och lär sig snabbt! Vi har haft mycket läsning den här veckan. Varje elev har valt en tystläsningsbok och som högläsningsbok läser vi ”Håkan Bråkans godbok”.

Vi har tillsammans med förskolebarnen tittat på Tiggy testar. Frågeställningen var om olja och vatten blandar sig med varandra? Vi gjorde flera experiment och lärde oss skillnaden mellan en blandning och en lösning. Begrepp som vi pratade om var bland annat; blandning, lösning, avdunstning och filtrering.

 

Åk 4-5

Alla elever har tillsammans med pedagog gjort en grovplanering samt veckoplanering för sin tid på Sanuk. Det arbetas med vikingatiden, kroppen, Sveriges landskap, matematik, engelska och No experiment. Vår lärarstudent har lärt oss att vinkelsumman i en triangel alltid är 180 grader. Efter lektionen fick eleverna utvärdera sig själva med hjälp av ”exit ticket”. Det är en liten lapp där eleverna på ena sidan skriver vad de lärt sig under lektionen och på den andra sidan skriver de vad de vill lära sig mer eller undrar över.

Eftersom det är viktigt med daglig läsning har eleverna tystläsning i egen bok varje morgon efter morgonsamlingen. Dessutom har vi börjat med högläsning ur boken ”Du och jag.

 

Åk 6-9

Eleverna har planerat upp sitt arbete och börjat arbeta enskilt i alla ämnen. Exempel på arbetsområden är biologi; ryggradslösa djur, svenska; muntliga framställningar, tidningsartiklar och historia; upplysningstiden. I matematik har eleverna fått göra en gemensam uppgift i geometri som utmynnade i att de byggde ett pappershus med geometriska figurer tillsammans i små grupper. Eleverna som har spanska som språkval har arbetat med veckodagarna på olika sätt.

 

Nästa vecka

Vi fortsätter vårt thaitema Buddhism med att åka på tempelbesök. F-3 åker på tisdag, bara idrott för åk 4-9 den här dagen. Åk 4-9 åker på torsdag, bara idrott för F-3 den här dagen. Tänk på klädsel den här dagen. Alla måste ha en tröja på sig som täcker axlarna. Skoltröjan är perfekt den här dagen. Varje gång vi åker på utflykt önskar vi att barnen har skoltröjan på sig. Tjejerna måste också täcka knäna med thaibyxor, lång kjol eller sarong. Det viktiga är att man är propert klädd för att visa respekt. Eftersom vi har thaitema på torsdag så blir det ingen storsamling nästa vecka.

 

Tack för en härlig vecka! Soliga hälsingar

Pedagogerna på Sanuk