Trötta och stressade i Sverige längtade vid bort för att få tid som familj. Jobb, skola och aktiviteter dagarna i ända och ingen kvalitetstid som familj. Vardagen gick på rutin där man kände sig orkeslös när man kom hem på kvällen. Detta fick oss att ge oss iväg till Thailand en längre tid.

Vår son Rickard 14 år har gått 3 månader i Svenska skolan i Kamala (okt-dec). Det har varit en obeskrivligt bra tid och Sanuk skolan har varit en STOR faktor till detta.

I Sverige uppfattade vi det som att många (både privat och i skolan) var skeptiska till att vi åkte i väg, dels så länge och sen just under årskurs 8. Detta förstärkte så klart vår oro att vår son skulle hamna efter i skolarbetet, att Svenska skolan utomlands kanske inte var så seriösa. Vi trodde att det skulle ligga ett betungande större ansvar och arbete för oss som föräldrar att hålla koll på skoluppgifterna Rickard fått med sig från Sverige. Att det skulle vara mycket hemläxor och annat MEN det var precis tvärtom!

Snabbt kände vi oss trygga med att studieplanen följdes och vår son har aldrig varit mer engagerad i sitt eget skolarbete än under den här skoltiden. Detta tack vare tydlighet i arbetsplaneringen vecka för vecka. Med ett lägre antal barn per lärare så är det lätt att få snabb hjälp på lektionerna. Detta har gett stor framgång i Rickards skolarbete. Det märks att Sanuk skolan håller hårt på kvaliteten i sitt arbete och att dom, som ägaren Patrik säger, väljer lärare och pedagoger som verkligen brinner för sitt yrke.

ÅK!!! Är allt vi kan säga. Tveka inte att ge er iväg på en sådan här resa! Sådan investering i välmående och livskvalitet! Bästa valet vi gjort för oss som individer och för oss som familj. Det här borde alla ta chansen att göra!

Mvh familjen Thongrod-Seigerud