Vår drömresa gick till Koh Lanta där vi nu har varit i 2,5 månader. Vi reste perioden augusti- oktober vilket räknas som lågsäsong, eller greenseason som the locals kallar det. Vi ville se en annan sida av Thailand, vilket vi också har fått göra. En sida som i våra ögon är mycket positiv!

Vår dotter har gått 10 veckor på Sanuk och älskat det från första stund! Vi som föräldrar har känt oss så trygga med Sanuk- inte bara det att undervisningen håller en mycket hög klass men även den otroliga sammanhållningen!
Att se de äldre eleverna hänga med de yngre och spela tex fotboll på rasterna, hjälpa till och vara positiva förebilder är rörande att se!
Denna sammanhållning smittar av sig även på oss föräldrar.

Skolan anordnar storsamlingen varje vecka där vi får möjlighet att få insyn i skolarbetet men också en chans för oss föräldrar att träffas, prata och ge varandra tips och råd. Både barn och vuxna kommer snabbt in i ett sammanhang och får härliga vänner.
Sanuk har utbildade, erfarna och engagerade pedagoger som brinner för sitt yrke. De har verkligen tid att se, hjälpa och stötta eleverna då grupperna är små.

Samarbetet mellan Sanuk och vår hemskola har fungerat kanon och vår dotter har utvecklats mycket. När lärarna på hemskolan under vårt återkopplingsmöte efter vår tid i Thailand berättade att vår dotter ”kunde glida in” i skolarbetet i Sverige igen bekräftade de det vi redan visste – att vår dotter inte bara fått förstklassig undervisning på Sanuk utan även vuxit som individ.
Att förutom den sedvanliga undervisningen få lära sig ord och fraser på thai och ha idrott på stranden- älskar’t!

Koh Lanta som ö är mycket lätt att förälska sig i! Här finns allt som man älskar med Thailand- vackra stränder, exotiska växter och djur, god mat och berikande kultur men framför allt underbara människor. Människor som tar sig tid att prata och hjälpa till!

Sanuk tar verkligen tillvara på dessa möjligheter och ger eleverna god inblick i Koh Lantas natur och kultur på deras Thaitema. Under tiden vi har varit här har de bl.a planterat ris, fått testa yoga och thaiboxning, plockat skräp på Koh Rok med Trash hero och badat i vattenfall.

Så funderar ni på en thaimout- gör det! Att ha dagar som är fyllda av äventyr, massor av tid för varandra, möten med underbara människor och samtidigt ha en trygg skolgång- det är livskvalitet för stora och små!