Efter att ha bestämt oss för att ta en paus från vardagen, så började vi titta på alternativ med bra skolgång för våra barn (11 och 13 år). Efter kontakt med en före detta arbetskamrat så föll valet på Sanuk i Kamala, Phuket. Vi har aldrig varit i Thailand förut men detta lät som något som skulle passa oss. Vi tog kontakt med skolan via mail, snabbt och enkelt hade vi svar på alla våra frågor. Allt lät så bra så vi bokade.
 
Skolan och pedagogerna har varit fantastiskt bra. Våra barn har uppskattat vecko- och dagplanering i sina ämnen istället för som hemma, rena ämneslektioner. Vi har varit här i 3 månader så barnen hade med sig arbete för den tiden. På Sanuk har sedan barnens skolarbete delats upp i vecko- och dagsplanering, vilket innebär att man enkelt kan se vad som ska göras.
Thaitemat varje vecka har varit mycket uppskattat, thaiboxning, besök i tempel, batikfärgning, blomsterarrangemang och mycket annat. Idrott på stranden är något barnen uppskattat mycket.
Varje torsdag har vi föräldrar varit inbjudna på olika lekar, tävlingar och uppvisningar. Efteråt har vi stannat och fikat när barnen gått in för att jobba. Sanuk på Kamala är en liten skola och vi har varit här oktober till december, vilket inneburit att det varit färre barn än under högsäsong. Det har gjort att det var lätt att lära känna alla barn och föräldrar. Både vi vuxna och våra barn har fått vänner för livet. Som första gångs thailandsresenär har torsdagsträffarna varit mycket givande då vi fått hjälp med alla våra funderingar, allt från visum till restauranger och bästa snorkling.
 
Detta är något vi verkligen rekommenderar.
 
Tack för denna gång!
Familjen Gelinder