Vi har spenderat flera vintrar på Koh Lanta och haft våra döttrar på Sanuk sedan 2010 men säsongen 2016/2017 kände vi att det var dags att testa ytterligare en Sanukskola under våra 6 månader i Thailand. Valet föll på Hua Hin under 5 veckor och vilken lyckoträff det blev för oss alla fyra!

Lanta är en lugn paradisö där eftermiddagar och helger mest består av härligt häng på stranden. Stränderna är fantastiska och restaurangerna som ligger längs med dessa är ljuvliga att avnjuta middag och en solnedgång på. Men efter flera säsonger på ön saknade vi möjligheten att kunna välja något annat och tanken föddes att några veckor i actionfyllda Hua Hin kanske hade kunnat vara en klockren kombo – och det var det verkligen!

Våra flickor, som nu gått i 1:an och 4:an, gick först några veckor i sin svenska skola innan vi åkte till Lanta som vanligt i oktober. I januari och februari har skolan på Lanta alltid maxat sitt antal elever och då kände vi att det passade perfekt att testa den mindre och lugnare skolan i Hua Hin. Så från vårterminens skolstart och 5 veckor fram befann vi oss i Hua Hin och sen åkte vi hem till Lanta igen och var kvar där fram till påsklovet. Våra flickor är vana att dela sin tid mellan två skolor under skolåret och det har alltid fungerat väldigt bra för oss men när vi började fundera på att kasta in en tredje skola så kan jag inte annat än att säga att vi kände oss lite oroliga. I efterhand vet vi nu att den oron var helt obefogad och vi ångrar istället att vi inte bokade in fler veckor i Hua Hin samt att vi inte gjort detta tidigare.

Överlämnande av uppgifter samt kommunikationen mellan flickornas lärare på Lanta och i Hua Hin gick väldigt bra. Pedagogerna på Koh Lanta skickade med bra planeringar och pedagogerna i Hua Hin var bra på att fylla i eventuella hål i materialet med egna uppgifter så att skoltiden i Hua Hin kändes väldigt bra och effektiv samtidigt som båda flickorna var i bra fas när de kom tillbaka till Lanta. Eftersom båda skolorna är Sanukskolor så kände sig våra döttrar hemma från dag ett med samma uppbyggnad av skoldagarna, Sanuksången och thaiteman. Sanukskolan i Hua Hin är verkligen fantastisk och vi gillade den precis som vi gillat skolan på Lanta genom alla år.

Vi kan varmt rekommendera en ”Upplev Thailand” d.v.s. att man delar upp sin Thailandsvistelse på två eller flera orter. Vi valde kombinationen av staden Hua Hin tillsammans med ön Koh Lanta men lugnet i lilla fiskebyn Huay Yang skulle lika gärna kunna passa in i mixen precis som Sanuks nya skola i pulserande Phuket.

Nu i efterhand har många frågat oss om vi gillar Hua Hin eller Koh Lanta bäst. Vilket ska man välja? Men varför ska man välja när man kan få uppleva flera och samtidigt få barnens skolgång att fungera utan problem?