Vår familj består av Isak och Noah 7 år, Leo 9 år, pappa Magnus och mamma Ann.

Vi hade under flera år pratat om att göra en längre resa och bo utomlands under en period. Vi hade varit i Thailand flera gånger tidigare och trivts väldigt bra där och därför bestämde vi att resan mål skulle bli Koh Lanta, solnedgångarnas ö.

En av de första sakerna vi gjorde var att kontakta Sanuk, en skola som vi hade hört mycket gott om, men inte själva upplevt. Eftersom vi skulle stanna under hela vårterminen placerades barnen i sk. ”longstayklasser” där barnens klasskamrater också skulle stanna under en längre period. Vi hade mycket höga förväntningar på barnens skola men vi tycker faktiskt att våra förväntningar har överträffats.

Hos Sanuk har våra barn varit i klasser med ett 10-tal klasskamrater där de duktiga pedagogerna verkligen ges möjlighet att se varje barn och hjälpa varje elev.

Två dagar i veckan stod det idrott på barnens schema. På Sanuk är vanligtvis idrotten på stranden där de fantasirika pedagogerna hade lektioner i såväl friidrott, bollsporter som dans. Vi föräldrar uppskattade verkligen att barnen en gång i veckan hade möjlighet att träna simning i den närliggande poolen.En lång i

veckan åkte barnen iväg på Thai-tema.  De fick möjlighet att besöka tempel,  gummiplantager och den lokala moskén. De fick vid andra tillfällen lära sig vika en skål av bananbland, vika handdukar eller göra batiktryck på kläder.

Det som har gjort störst avtryck på oss föräldrar är den fina gemenskapen som finns på Sanuk, såväl mellan barn som vuxna. Våra barn har med stor glädje gått till skolan under vår tid på Sanuk och vi tror att det till stor del beror på gemenskapen och att det är en självklarhet att alla barn är välkomna att vara med oavsett ålder.

Vi är fantastiskt nöjda med vår resa och med barnens skolgång och rekommenderar alla vi känner att göra samma sak.

Vi längtar redan tillbaka och sitter därför redan nu och planerar när vi ska komma tillbaka till Koh Lanta och Sanuk…