Under vintern 2011 spenderade jag, d.v.s. pappa Magnus 1 månad i Hua Hin och då började jag drömma om att ta med mig mina barn Marcus 14 år och Smilla 12 år till detta paradis. Planeringen började direkt vid hemkomsten och gissa hur glad jag blev då Sanuk, Svenska skolan Thailand skulle öppna i Hua Hin under hösten 2012. Vi bestämde oss snabbt för att åka i mitten av november och att åka hem lagom till julafton. För att maximera vår vistelse bokade vi flyget hem den 23 dec.

Efter några dagar i Thailand såg vi fram emot första skoldagen på Sanuk som var måndagen den 19 nov. Vi anlände skolan kl 08.30, lagom till morgonsamlingen och blev varmt välkomna och presenterade för de andra barnen. Barnen fick direkt många kompisar och alla kom väldigt bra överens. Varje torsdagsmorgon är det gemensam morgonsamling med barnen och alla föräldrar, vilket är ett perfekt sätt att lära känna klasskompisarnas föräldrar. Det ledde till många bad, middagar och golfrundor med familjerna på skolan.

När barnen slutat skolan fanns det gott om tid för utflykter, stranden eller poolen. Samtidigt som vi läser om snöstorm och femton minus grader hemma i Göteborg. Vädret i Hua Hin är helt enkelt fantastiskt, varken för varmt eller för kallt. Lyxen att dessutom ha möjligheten att kunna äta nästan alla måltider på restaurang blir snabbt vardag och ett spännande sätt att lära sig mer om det fantastiska thaiköket.

Vi är också imponerade över kommunikation mellan den svenska skolan och Sanuk, då barnen följde sin vanliga skolplan med samma kapitel och prov vecka för vecka som hemma. Vid utskrivningssamtalet kunde vi också konstatera att barnen förutom erfarenheten av ett nytt land även hade mycket goda resultat på de prov som skolan i Sverige bifogat. I det stora hela en fantastiskt upplevelse som vi kan rekommendera alla.