Vi har nu kommit till slutet av vår tre månader långa vistelse i Huay Yang. Att på ett kortfattat sätt beskriva vår tid här i byn och på svenska skolan är inte lätt. Våra två döttrar, Alva 10 år och Elsa nyss fyllda 7 år, har båda gått på svenska skolan här i Huay Yang. Alva går i 4:an och Elsa i förskoleklass.

När vi frågade dem vad de tyckte var det bästa med skolan här i Thailand svarade de att man lär känna så många nya kompisar, att lärarna har mer tid att hjälpa när man behöver hjälp och att det inte är så stressigt. Det sammanfattar ganska bra även vår upplevelse som föräldrar.

Barnen har också lärt sig mycket som de inte skulle ha lärt sig i en “vanlig” skola hemma i Sverige. Den största vinsten med att låta barnen gå i skola här i Huay Yang tycker vi ändå är den personliga utvecklingen som barnen gjort. Att våra döttrar, som annars inte gillar att stå framför en publik, visar upp en dans tillsammans, inför alla elever på skolan och deras föräldrar tyder på att de utvecklats som människor.

Vi är tacksamma för att vi har fått den här möjligheten och måste även skänka ett stort tack till de utomordentligt duktiga pedagogerna som har arbetat på skolan under vår vistelse här. Får vi möjlighet kommer vi gärna tillbaka.

Mvh
Eva och Jimmy Kristiansson