Nu har vi kommit hem efter vår femte period på Sanuk och Koh Lanta. Det är med blandade känslor man möter isiga rutor på bilen och en vardag i ett vintrigt Sverige. Men, som kloka människor konstaterat under tusentals år så är det kontrasterna som gör att man uppskattar tillvaron på bästa sätt.  🙂

Våra tre barn och vi föräldrar har hittat en oas som vi älskar på Koh Lanta. Med skolan alldeles runt hörnet från det hus vi köpt för något år sedan erbjuds en vardag med svårslagen kvalitet.
Trygghet, fantastisk mat, träning, sol och glädje och en skola i världsklass. Inte konstigt att man längtar tillbaka.

******************************************

2012/2013

Våra tre barn, Sofi 13, Olle 8 och Bella 7 år gick på Sanuk Koh Lanta under fem veckor höstterminen 2012. Anledningen till vistelsen var att pappa Magnus behövde vara i Asien under en period för arbete, och familjen har varit i Thailand mycket och känner kulturen. Mamma Anna kunde ta med några projekt från sitt inredningsföretag, och arbeta med i en mycket stimulerande miljö.

Det var lite pirrigt att tänka sig allt det nya för barnen. Med kompisar, lärare och nya miljöer. Från första stund var dock all osäkerhet som bortblåst.

En mysig skolmiljö och säkra och trygga lärare gjorde barnen lugna och glada. Det var från början uppenbart att personalen hade kontroll och att rutiner var gjorda för att ta emot små individer för korta perioder och göra tiden på skolan så härlig och värdefull som möjligt. Det fungerar!

En bonus vi inte hade räknat med var att de kompetenta pedagogerna och de små grupperna möjliggjorde ett fokus på varje barn som antagligen är mycket ovanlig hemma i de större klasserna. Den utveckling vi sett på våra barn under den korta period vi spenderade på Sanuk är fantastisk! Thai temat med lekfullt lärande kring språk och kultur är också otroligt utvecklande. Elefantridning, besök på gummi- och risplantage och mycket mer ger en bra förståelse för hur olika människors liv kan vara i olika delar av världen.

Vi rekommenderar varmt Sanuk som skolmiljö för era barn, för kortare eller längre tid. Vi kommer att komma tillbaka.

/Anna och Magnus Anckarman med barn