Vi har spenderat flera vintrar på Koh Lanta och våra barn, Loke 10 år och Saga 13 år, har gått på Sanuk-skolan där. Oftast har vi varit där januari-mars och njutit av sol, värme och stränder när det varit som kallast hemma i Sverige.

Vi har fantastiska minnen av Koh Lanta och har träffat vänner där som vi både återsett igen på Koh Lanta men också fortfarande umgås med hemma i Sverige, vänner för livet. Varje vecka ordnar skolan med föräldrafika vilket är ett bra sätt att lära känna nya människor.

När vi fick möjlighet att vara ett helt läsår i Thailand ville vi gärna tillbaka till Koh Lanta men vi ville också upptäcka något mer. Vi kände till Hua-Hin sedan tidigare, vi hade varit här på kortare resor, och tänkte att staden skulle bli en bra kombination och kontrast till Koh Lanta. Det visade sig bli en riktig fullträff för oss.

Nu fick vi både Koh Lanta med de fantastiska stränderna, närheten till fina öar och det mysiga strandlivet och Hua-hin med allt det som en stad har att erbjuda. Med Hua-hin uppskattade vi också närheten till Bangkok och spenderade flera helger där. Vi bodde hela höstterminen i Hua-Hin, januari-mars på Koh Lanta för att sedan åka tillbaka till Hua-Hin och avsluta vårterminen där. För oss blev den fördelningen väldigt bra.

Skolan har varit helt fantastisk både på Koh Lanta och i Hua-Hin för båda barnen. Engagerade och kompetenta lärare och en härlig skolmiljö. Skolans värdegrund, respekt och ansvar, är väl synligt inte minst på de gemensamma samlingarna.

Vi har sett hur våra barn har utvecklats under sina perioder på Sanuk-skolan. De har fått erfarenhet av att röra sig mellan olika miljöer och människor och är trygga med det. De har också lärt sig och fått en god inblick i den thailändska kulturen genom olika thaiteman som skolan erbjuder. Efter perioderna på Lanta var det för dem ingen stor sak att vara borta från Sverige ett helt läsår.

Våra perioder i Thailand har gett oss ovärderlig tid med våra barn och fantastiska minnen och vänner för livet. Om ni har möjlighet, bara åk!