Nyligen hemkomna från ett par månaders vistelse i underbara Thailand vill vi gärna dela med oss av våra erfarenheter av att kombinera flera Sanuk-skolor i samma resa. Vi har gjort två sådana kombinationer vid olika tillfällen. Dels Koh Lanta och Huay Yang och så nu Koh Lanta med Kamala.

Med facit i hand har vi verkligen inte ångrat oss. Vi har fått uppleva helt olika miljöer men ändå en trygghet i att skolan bedrivits på likartat sätt och med samma värdegrund.

Denna vinter (2018-2019) blev det alltså kombinationen Koh Lanta med Kamala. Avståndet mellan orterna är bara fem timmar med bil. Det går även att ta färja.

Tiden på Kamala blev fyra veckor, tillräckligt för att lära känna den nya miljön och skolan. Gemensamma nämnaren för våra vistelser har varit Sanuk-skolan. Den blir det sociala navet i vilket barnen får nya kompisar och föräldrarna får knyta vänskapsband, som förmodligen aldrig skulle hänt annars.

Kamala är nog den minsta skolan till storleken och det har den fördelen att alla blir en enda stor familj. Själva huset där skolan är, är väldigt fint. Vi trivdes väldigt bra och träffade många fantastiskt trevliga familjer. Kamala som ort skiljer sig från de övriga platser vi besökt. Det tog några dagar innan vi fann oss tillrätta men sen börjar vi hitta alla smultronställen även här.

Sammanfattningsvis känner vi oss berikade av att göra dessa kombinationsresor och vi har inte upplevt att skolbytet för vår dotter inneburit några problem. Överlämnandet från en Sanuk-skola till en annan har gått smidigt. Och så blev det ännu fler kompisar. Vår rekommendation till familjer som funderar på att göra en kombo – gör det. Ni kommer inte att ångra er.

Med vänlig hälsning från familjen Wester-Sjöström