Vår familj består av Emilia, Jerry, Thila 11 år och Lima 7 år.

Koh Lanta besöktes första gången 2006 av oss föräldrar som backpackade. Efter många år och semesterresor hela familjen till Koh Lanta var det först vintern 2018/2019 som tog tag i vår dröm – ett break från vardagen i Sverige för att tillbringa några månader på Koh Lanta och låta barnen gå på Sanuk svenska skolan.

Att det blev Sanuk var det ingen tvekan om, vi hade bara hört och läst gott om skolan och har efter vår vistelse bara gott att säga. Sanuk = glädje. Fullkomlig glädje är det – på skolgården, i klassrummen, på samlingarna, på föräldrafikat, i pedagogernas ögon & leende. Allt är så genomtänkt.

Våra tjejer har stormtrivts och vuxit så mycket. De har förutom vanligt skolarbete fått vara med om och lärt sig så oerhört mycket, inte minst alla thaiteman där barnen fått en inblick i den thailändska kulturen. Från Lima i förskoleklassen hörs det thailändska sånger mest hela tiden, hon berättar om tempelbesök och munkar, andehus, säger ord på thailändska och beställde käk när vi var ute. Thila har hittat glädjen i thaiboxning, lärt sig muay thai dans och haft uppvisning på stranden i både dans och eldshow med pojor. Thilas engelska har utvecklats oerhört. Båda tjejerna har fått många fina vänner och även vi föräldrar har genom barnen och skolan fått nya vänskaper – vänskapsband vi aldrig fått annars. Nya möten och vänner för livet.

Det märks att alla pedagoger trivs och gillar det dom gör. Deras glädje, kreativitet och positiva inställning till undervisningen smittar av sig. Det finns en genuint glad och positiv anda på Sanuk – från morgonsamlingen till dagens slut!

All tid vi fått ihop som familj är ovärderlig, en fin investering för familjen. Denna resan är det bästa vi gjort och vi är alla fyra rörande överrens om att vi vill göra det igen!

Pop kan mai kha!