Skip to content

Veckobrev v. 7 – koh Lanta

  Veckobrev v. 7 – Koh Lanta

Vilken dag vi fick uppleva i torsdags! Det myllrade av folk från när och fjärran på vår skolgård, ivrigt deltagande i våra roliga aktiviteter. Svetten rann men alla barn och pedagoger gick ”all in” i sina aktiviteter för att kämpa ihop pengar till Children of the forest. Kokosnötter flög åt alla håll i vår roliga kokosbowling, lyckohjulet drog frenetiskt fram olika lyckotal, vårt SPA lämnade många avtryck genom att sätta färg på kundernas naglar. Så många spännande aktiviteter och så mycket glädje, precis det som Sanuk faktiskt betyder. Föräldrarna som hade hand om ”Swedish fika” arbetade så att svetten lackade och slog rekordet för fikaförsäljning.

Hela 40100 Baht fick de ihop och därmed slog de förra årets rekord på 35 000 B.

På tal om ett rekord så blev även totalsumman ett rekord på hela 120 461 B.

Tusen tack för att vi tillsammans kunde göra detta möjligt!

 

Färgen på barnens ögon kommer ju från arvet, men GLITTRET kommer från miljön. Den här veckan var det mycket glitter både i barnens och pedagogernas ögon när vi träffade Sjörövar-Stina på vår strand. Sjörövar-Stina överraskade oss när alla barn i Barnklubben och i förskolan var på stranden. Hon kom med en skattkarta där det stod på Thai var skatten var nedgrävd. Tur att vi lärt oss det. Vi grävde upp skatten tillsammans. Det var magiska pärlor, pengar och silversnäckor. Vi köpte glass för silversnäckorna och pengarna ska vi ge till Children of the forest så de kan köpa glass och mat också. En dag full med glitter och magi.

 

 Vi har också firat alla hjärtans dag med the tunnel of love och andra RAR-handlingar.

 

Idag fredag kom prästen Olof från Svenska kyrkan i Bangkok och pratade om påsken, som faktiskt börjar med fasta på askonsdagen (alla hjärtansdag). Jag hoppas att alla hann äta en semla på tisdagen innan fastan.

Påsken anländer om sju veckor men redan nu fick vi reda på att Jesus blev korsfäst men återuppstod under påsken och det är därför vi firar den.

Olof och Marie fortsatte prata med våra yngsta barn i lågstadiet om RAR. Vi fick många tankeställare om vad vi egentligen tycker och tänker. Frågor som, får man ljuga? gillar du glass? var inte så enkla som man tror men med Olofs vägledning kom vi fram till vad vi verkligen har för åsikt om olika frågor. Tänk vad mycket vi lär oss här på Sanuk som vi har nytta av hela livet!

 

Vi har haft en hektisk vecka med era barn och ungdomar och vi hoppas verkligen att ni får en riktigt härlig helg!

  

IDROTT och  POOL-olika dagar för olika rum/klasser

Barnen och eleverna ska komma ombytta till bad- och idrottskläder redan på morgonen på sin pooldag. Packa ner sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efteråt, man behöver inte ha skor. Alla behöver också ha druckit en vätskeersättning hemma på morgonen den dag man ska ha idrott samt vara insmorda med solskydd och myggmedel hemifrån.

Eftersom det är varmt och vi både kan och vill  så kommer vi också att ta ett dopp i poolen lite då och då vilken dag som helst, så vi önskar att alla har en uppsättning badkläder i skolan om, utifall att. 

Måndagar

Nåck/Camilla A Ling/Cornelia

 

Tisdagar 

Gåbb/Anna J, Boo/Lovisa, Ranong/Mimmi

 

Onsdagar 

Bangkok/Frida, Surathani/Lisa, Hua Hin/Daniel

Barnklubben

 

Torsdagar

 Krabi/Marie, Chiang Mai/Mats

Förskolan Chang Jonas

 

Fredagar 

Förskolan Loma Camilla I och Helena

 

Sjukdom och smittspridning

Vi påminner om vikten av att barn även med milda symptom (eller löss) stannar hemma från förskolan/skolan, för att förebygga och förhindra spridning. Har man pyttelite ont i magen, är  lite hängig, trött eller snorig ska man stanna hemma. Elever med symptom orkar inte med det höga tempo som är i skolan/förskolan och det är mycket stor risk för smittspridning i det här klimatet. Vi vill inte att ett barn smittar andra barn, lärare och er föräldrar. Här är det jätteviktigt att alla tar ansvar och hjälps åt så att barnen orkar med sina skoldagar och så att vi alla kan vara friska och lusfria under vår tid här tillsammans. Se också till att vara tillgängliga på messenger och thaitelefonnummer, så att lärarna kan nå er under dagen. Om ert barn blir sjukt eller det upptäcks att barnet har huvudlöss under skoldagen, måste ni kunna komma och hämta så snabbt som det bara är möjligt.  

 Messengergrupper för varje lärare/grupp/klassrum

Grupperna är till för lärarens/skolans information till er föräldrar, men de är inte till för er föräldrar att skriva i, då skulle det bli väldigt många meddelanden om olika saker för alla att ta del av. Om du vill ha kontakt med ditt barns lärare och t ex sjukanmäla, fråga något eller framföra en synpunkt-skriv direkt till läraren. Ni kan gärna starta egna messengergrupper för att kunna dela tips, ha kontakt med varandra om att träffas, kalas, fotboll och annat. 

                                                                                                                                                                   Bilder från verksamheten hittar ni  genom att gilla och följa oss på Facebook Svenska Skolan Thailand och på Instagram  sanuksvenskaskolanthailand.

Vi blir jätteglada om ni vill hjälpa oss genom att checka in hos oss på Fb och insta, tagga, gilla och dela våra inlägg på sociala medier, tusen tack det betyder mycket för oss.

Även på hemsidan finns det bilder, veckobrev och annan matnyttig information.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, följ länken för att läsa mer om dem: Children of the forest

Vi samlar också in kläder, leksaker, skor till barn och vuxna på Koh Lanta, denna insamling hanteras sedan vidare av Cozy restaurant.

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder, skor och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i april-maj 2024.

 

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen, simskolan, fritidsklubben eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan, eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Fritidsklubb

Nytt för i år är att vi från och med v. 3 2024 öppnar fritidsklubb för elever i förskoleklass till årskurs 6 på måndagar till torsdagar efter skolan fram till klockan 16.30, här kan ni läsa mer om det.

 

….läs gärna vidare om alla aktiviteter som finns för barn och ungdomar på Koh Lanta

 

Aktiviteter för barn och ungdomar på Koh Lanta vårterminen 2024

 

På Koh Lanta finns det en fantastisk natur och många olika stränder där man kan göra massor av aktiviteter helt gratis, till exempel leka kull, bygga sandslott, spela beachvolleyboll, samla snäckor, spela fotboll, strandtennis, surfa, simma och en massa annat skoj. 

 

Här är ett axplock av mer eller mindre organiserade aktiviteter och utflyktsmål på Koh Lanta;

 

 • Fotboll 

 

Missa inte chansen och möjligheten att köra fotbollsträning med lokala lag 

  

Ålder 6-8 år tisdag och torsdag 16.00-18.00

Ålder 9-12/13 år 

Måndag, onsdag, fredag 

16.00-18.00

Plats

https://maps.app.goo.gl/ZKTYYCqdGMqMd5x26?g_st=ic

 

Fotbollsträning på Lanta Noi:

Fotbollsplanen ligger före Lanta Noi Hospital, på Lanta Noi, sväng av åt vänster vid T-korsningen där raksträckan efter bron tar slut. (om du ska till färjan svänger du åt höger istället, men ditåt ska ni inte åka för fotbollsträning).

Klockan 16.00-18.00

Fredagar

Lördagar

Söndagar

 

Tjejer och killar från 7-12 år

Alla är välkomna att delta 

 

Lokala laget behöver också bollar, benskydd, skor och kläder, om ni har möjlighet att skänka till dem. Frågor besvaras bäst av Lita, på Sawasdee restaurant.

 

Äldre elever, som känner sig lite tåligare och modigare kan åka till Pra ae-skolans (södra long beach/Relax bay)  fotbollsplan varje vardag 17.30 och träna med thailändskt fotbollslag med   äldre tonåringar/vuxna.

 

Varje år brukar olika föräldrar ordna spontanfotboll på stranden nedanför Southern Lanta. Det är bara att dyka upp och köra igång den traditionen för föräldrar med fotbollssugna barn, de föräldrar som är där hjälps åt att fixa mål med till exempel flipflops och hjälpa till att ordna grupper. Alla är välkomna och alla får vara med. 

 

Thailändska fotbollstokiga barn brukar samlas på Klong Dao för att spela fotboll varje dag runt 17.30  nedanför Sha Da och nedanför Banana beach resort/Paz indian bar. Det är bara att dyka upp och hoppa med och spela för den som vill. 

 

 • Padel

Information om Padel från Malee Highlands

Emil kommer att köra träningar på måndagar och torsdagar kl 16-17. På måndagen barn 8-10 år och på torsdagen barn 11-14 år. Det kostar 200 baht per barn och tillfälle, det är 6 barn per tillfälle, så begränsat antal platser. 

Anmälan: till Emil Terngård via Facebook/messenger eller på whatsapp 0830378750

 

 • Tennis 

Banorna bokas i receptionen på Southern Lanta.

 

 • Friskis och svettis

 fröken Marie kör Friskis&svettis-jympa kl. 17:00 varje tisdag nedanför Southern Lanta.

 

 • Batik 

Besök konstnären Sam Batik Lanta inne i bazaren mitt emot Lanta Mart och designa och skapa din egen personliga sarong i vaxbatik.

Besök konstnären Saychon Lanta Batik på Lanta Noi där man också kan skapa och handla fin batik

 

 • Besök Lanta Animal Welfare 

på Long beach och gosa med katterna i kitty city, ta en hundpromenad och delta i en lärorik guidad tur. Boka plats på deras turer via Fb eller hemsidan.

 

 • Besök Kung shop 

i Saladan (till höger i T-korset) och lär dig knyta fina armband och tillverka andra smycken. 

 

 • Prova på dykning i pool för barn och ungdomar med Lanta Diver. 

PADI:s ”bubblemaker”program kommer ge dina barn en introduktion till livet under vatten och till ett helt nytt sätt att blåsa bubblor på. Barnen får simma runt på grunt vatten, bekanta sig med utrustningen och ha allmänt roligt på och strax under ytan. Dykning för barn och ungdomar på Koh Lanta är ett perfekt första steg att involvera hela familjen i dykning. Barnen får lära sig grunderna för hur man använder en dykutrustning, hur man tömmer regulator och mask när man fått vatten i dem och hur man andas under vatten på ett säkert och tryggt sätt. Minimiålder är 8 år Tidsomfattning: 2 timmar Plats: Pool. Det är aldrig mer än två barn på en instruktör.

 • Tematurer med longtailbåt med Raksabai-Lanta by the sea,

 t ex treasure hunt, Robinson adventure, ghost sunset. Andra speciella turer med fokus på ekologi, rörelse, skapande, kultur mm. Mer info och bokning: kontakta Raksabai via Facebook.

 •  Oasis Yoga Bungalows har Kids yoga 

som passar för barn från 3 år till ca 9 års ålder. Besök Oasis facebook eller hemsida för schemat

 

 • Thaiboxning 

för barn finns på Lanta Muay Thai Academy Lanta Sport Resort på Long Beach varje vardag klockan 15.00 (för vuxna 16.00) och hos Lanta MuayThai Complex, som håller till på Klong Dao. Handskar finns att låna. 

 

 • Karate Lanta Muay Thai complex 

på Klong Dao för barn 10-16 år

tisdagar och torsdagar 16.30-17.30

lördagar 09.00-10.00

 

 • Simskola med Sim-Anna  hos oss på Sanuk Svenska Skolan Thailand  

på måndagar till torsdagar mellan 14.15-15.15 och på fredagar klockan 12.15-13.15. Passar barn från 3 års ålder och uppåt,  anmäl via hemsidan finns under v. 3-8.

 

 • Prova på hair spa 

hos t ex Lady Phatty Hair Care, ligger mellan Fat Monkey och seven 11 på huvudgatan på Klong Dao.

 

 • Besök butiken Thai Brand

på höger sida på väg in mot Saladan, strax före högersvängen mot bron. På Thai Brand finns “allt” (utom sänglampor ;)).

 

 • Vattenland 

Chomview Resort, som ligger på Chang road/Elefantvägen, kolla Facebook för öppettider.

 

 • Vattenland på Lanta Noi

Rattana Waterpark, kolla facebook för öppettider.

 

 • Hästar och ridning Koh Lanta, kolla Facebook för öppettider.

på stranden hos Pirates Horse Riding på Long beach.

 

 • Ta en tur till Lanta Noi 

och besök Auntie Bee, som syr och säljer finfina väskor och annat gjort av återvunnet material. Fika på Lanta Cafe, titta på fantastisk batik hos Saychon Lanta Batik, besök restaurang view point och titta på den magiska spökön (Koh Pii) 

 

 • Elefanter

Following giants, lär om elefanter och se när de strövar fritt i sin regnskog. Ingen ridning, ingen matning, ingen interaktion-bara vara där för att se och lära. Läs mer och boka tid via hemsidan.

 

 • Tälta i nationalparken

 

Det går att campa längst söderut vid fyren vid Laem Tanot. Mu Koh Lanta nationalpark har tält och rangers som alltid är på plats för att trygga säkerheten.

Perfekt för familjer som vill göra ett litet äventyr, men inte åka långt bort. Kontakta nationalparken på telefon 075-656576 om du är intresserad.

 

 • Lanta Zipline, sök mer info via Facebook

 

 • Mangrove Tour By Kayaking

 

https://www.lantatouristcenter.com

 

ring och boka: 081-7878755 / 089-0184641 / 081-3705220

 

 • Thai Cat på Long beach har lekplats, pingisbord och barnvänlig meny, ett populärt strandhäng bland barnfamiljer. Bra mat även hos grannen.
 • Somewhere Else på Long beach har pingisbord, beachvolleynät där det spelas varje dag klockan 15.00 och där alla är välkomna att vara med och spela när som helst, liten gräsmatta för fotboll, massage, väldigt fint havsbad och mysiga salor beachfront där man kan äta och mysa i skuggan.

 

 • Byn Thung Yee Peng

Gondoltur i soluppgången-boka på facebook/Adam Senpan Mr. adam sightseeing tour.

I byn finns en utställning om mangrove och mangroveturer med longtailbåt, kajakuthyrning, butik med lokalt framställda varor, specialsydda fiskarbyxor, hemma-spa och ett homestay för den som vill bo hos en thailändsk familj.

Här finns också hydroponisk odling av grönsaker, en fiskfarm och en biodlare som gör en speciell honung som man kan prova att dricka rakt ur bikupan.

 

 • Fishing for Lanta

 

Björn Södergren, yrkesfiskare från Fiskebäckskil har under de senaste 8 åren genomfört fisketurer från Klong Dao stranden.  Dessa turer som syftat till att samla in pengar till den fond som skapades för ett antal år sedan. Fonden har sedan köpt in mat, kläder, bidrag till läkarbesök,  till dagisverksamhet mm allt till de som mest behöver hjälpen. Hittills har mer än 1 miljon THB tillförts fonden. Det är personer med lokal förankring som vet vart hjälpen gör mest nytta som beslutar vart hjälpen ska gå. Nu startar årets fisketurer. Björn samarbetar med en av de thailändska yrkesfiskarna här på Klong Dao. Fiskaren Bao som också är talesperson för fiskarna här på Klong Dao kommer tillsammans med Björn att arrangera fisketurer som utgår från Klong Dao stranden. Ni kan också boka båttur runt Lanta Noi. Fisketurerna sker med longtailbåt, och fisket sker i huvudsak genom trollingfiske och tar 4 till 4,5 timmar. Båten kan ta upp till 6 personer. Flytvästar finns på båten. Fisketurerna bokas genom att skicka PM på messenger till Björn Södergren. Fisketuren kostar 1000 THB per person, barn under 10 år betalar 500 THB. Liksom tidigare går allt överskott i verksamheten till fonden som efter säsongen redovisar hur mycket som kommit in och vad pengarna har använts till. Björn och Bao  hälsar er välkommen till säsongens fisketurer som startar den 6:e december.

 • Matmarknader, som är öppna från morgon till lunchtid ungefär finns här;

Måndag – södra Klong Dao

Onsdag – Vid brofästet.

Torsdag – Södra Longbeach

Lördag – Infarten till Saladan

 • Ät Thaimat från matvagnar, marknader och de lokala plaststols-restaurangerna

Saladan, polisvägen

Muslimsk fast marknad vid korsningen vid stora thailändska skolan i korsningen som leder till bron. Lokal mat och kläder. Chans att fynda BRA vintage/second hand t-shirts, kepsar, jeans…Har öppet alla dagar, även kvällstid.

Kaw Kwang

Vid Twin bay, norrut på Klong Dao, står det matvagnar dagtid fram till solnedgången.

Klong Nin

Varje eftermiddag och kväll hittar du ett stort utbud av lokal take away, frukt och grönt. 

 • Hantverk och lokala och events

Ambulerande pop up marknad som ordnas av lokala hantverkare, konstnärer och små resorter. Det brukar finnas smycken, kläder, hantverk, musik och mat. Vanliga platser är Boogie Bay Bar, IRIE KOH LANTA, Rasta Baby Bar och Sanctuary Koh Lanta. Gå med i Fb-gruppen Koh Lanta info, där många thailändare och folk med andra nationaliteter än svenskar annonserar.

Tung Yee Peng mangrove festival någon gång i mitten av februari. Lokal festival med marknad, gatumat, dans och kultur i Lantas näst största by på östkusten.

Kinesiska nyåret 10 februari

Det kinesiska nyåret firas inne i Saladan och i Old Town med stor marknad och fyrverkerier. Vi lämnar kaninens år och går in i drakens år.

Lanta Music festival, Secret beach

I mitten av februari och 9 dagar framåt är det musikfestival med marknad.

 • Sanuks egen insamlingsdag till förmån för Children of the Forest, på skolgården 12.30 torsdagen den 15 februari,

Laanta Lanta, festival i Old Town

Den 7-10 mars är det festival i Old Town för att fira att Lantas folkgrupper med streetfood, marknad, musik, teater, konst, utställningar. Öppen från cirka 16 till sent torsdag till söndag.

Run for Lanta kommer att gå av stapeln i april/maj i år.

 • Besök från Children of the Forest på Sanuk och Koh Lanta, i början av maj.

Fortsätt nu att läsa om vad just DU kan göra för att påverka miljön på Koh Lanta i en hållbar riktning…

 

Miljön på Koh Lanta behöver medvetna besökare. Vi är gäster på den här underbara platsen- föräldrar, elever, turister och bofasta västerlänningar-tack för att ni bryr er!

 

Det kan ibland verka väldigt svårt att förändra, men det finns stort och smått att göra. 

Till exempel;

Besök soptippen.

Vi har en öppen soptipp där allt som inte glider ut i havet eller hamnar på små lokala sophögar landar till slut. Där läggs osorterade sopor på hög. Ibland grävs de ner. Ibland eldas de upp. MEN – det pågår hela tiden manuell sortering, det finns t.o.m en lokal för det där. Så: Hjälp de som sorterar där genom att själv separera glas, metall, pappersförpackningar, hårdplast och matrester i olika påsar innan du slänger dem i soptunnan. Ge inte upp för att du ser att allt hamnar i samma soptunna, du underlättar sorteringen som följer.

 

En del resorter/bostadsområden sorterar. Om inte din plats gör det – fråga om det! Alla som hyr ut hus, lägenheter och rum borde och kan se till att;

 

det går att sopsortera genom att ha kärl för- och information om hur sorteringen bäst ska göras.

aktivt delta i eller sponsra strandstädningar,

tillhandahålla och använda återanvändningsbara vattenflaskor från tex Trash hero och shoppingväskor som kan återbrukas från till exempel Aunte Bee.

ordna kompost för matrester.

 

Förklara att du vill ha en hållbar miljö och kräv som allra minst dessa miljöinsatser av dem du har valt att betala för att bo hos.

 

Använd påfyllningsbara vattenflaskor och undvik att köpa engångsflaskor med vatten. Köp en vattendunk av vattendunksbilen eller i någon thaisupermarket nära dig. De kostar ca 120 THB. Ställs ut på gatan när de är tomma och byts av förbipasserande vattenbil till ny dunk för 20 THB. Kolla vad som gäller på ditt område. Lämna din dunk till den som kommer efter dig och låt den leva vidare. Billigt och enkelt.

 

Säg nej till plastskedar, sugrör och onödiga påsar på 7 eleven. De är snabba-men DU är ännu snabbare med att att säga no, no, no 🙂

 

Kompostera eller engagera dig i att ditt område startar en kompost. Bla Sanuk och Sunset Residens komposterar och det är enkelt. 

Om vi på Sanuk kan kompostera så kan alla, så är det bara.

Om kompost inte finns eller fungerar där du bor, fråga resortägare/personal om de vill ha ditt matavfall (eller delar av det) till katter/hundar/ankor. Fråga var de gör av sitt matavfall och om du kan få ge ditt dit.

Lämna uttjänta batterier till Lanta Diver som lämnar vidare för förstörelse på Phuket. På Lanta Diver kan man också köpa reef friendly solskyddskräm och eco-friendly produkter som schampo, tvål, deo mm.

Sortera även små detaljer som kapsyler. Det finns sjukhus som tar emot och lämnar in för protestillverkning bla. Fråga närmsta klinik. Om ingen vill ha dina kapsyler – lämna dem till Cozy så ser de till att de hamnar rätt. Gäller både den böjliga kapsylen med plastdetalj (på återvinningsvattenflaskor) och öl/läskkapsyler.

Long Beach Pharmacy tar in utgångna läkemedel för kontrollerad förstörelse.

Köp läsk/vatten och sodavatten i återvinningsflaskor. Köp dem i backar på thaisupermarket, tex Anong minimart på Klong Dao, tror även Lanta Mart har börjat med backar. Om din favoritrestaurang fortfarande serverar läsk i aluminiumburkar – fråga varför! Det behöver de nämligen inte alls. Det finns två storlekar på sodavattenflaskor. Den mindre flaskan återvinns INTE och hamnar oftast i soporna. Den större flaskan säljs på back och återvinns. Så varför har inte alla restauranger den? Ja…fråga dem 😉

 

Säg nej till plastsugrör. Trash Hero säljer metallsugrör med obegränsad livslängd. 

Bäst är dock att sluta använda sugrör helt och hållet.

Lämna dina begagnade/urvuxna kläder och leksaker, skolmaterial etc till organisationen Children of the forest via Sanuk Svenska Skolan Thailand eller till Cozy, så ser vi till att människor som behöver får. Är det svårt att ta sig till insamlingsplats så samla ihop dina överblivna saker snyggt i huset/lägenheten/rummet vid utcheckning så tar ”någon” hand om det där, garanterat.

(Tunnt) papper tas emot på Lanta Animal Welfare och strimlas för att användas till kattoaletterna. De tar även emot textilier som trasiga kläder, lakan, filtar, gamla handdukar etc. De har ständigt behov och begagnade textilier och lite trasigt funkar. De behöver även hela och rena lakan, kuddar etc till sina volontärer – har du över vid hemresa så lämna gärna där.

Samåk. Spara pengar på din transfer, möt nya människor och spara på miljön samtidigt.

Ta med egen behållare när du köper kaffe eller shake, det har ingen något emot så länge du betalar för det som stoppas däri.

Om din favoritrestaurang inte använder pappersboxar för take away – fråga varför. Finns på Lanta Mart. Köp en egen förpackning och ha hemma som du tar med dig vid beställningstillfället – eller köp egna flergångscontainrar på plastmarknaderna eller på Oasis Yoga. Ta med egen påse om du inte vet att restaurangen använder papperspåse. Vill du hjälpa din lokala lilla favoritrestaurang lite på traven – köp pappersförpackningar åt dem.

 

Fortsätt plocka upp skräp på stranden och på gatan.

Återigen: ställ krav på återvinning och miljöinsatser från den du hyr din bostad av.

 

Envisas lite, fråga och fråga igen. Visa att det är viktigt och försök på så vis påverka och förändra. 

 

Tro inte att myndigheterna eller någon annan kommer med en snabb lösning för en hållbar miljö på Koh Lanta, men tro på att du själv bit för bit kan förbättra din plats i paradiset. 

För det kan du.

 

Viktiga telefonnummer att lägga in i mobiltelefonen:

 

Dr Pad clinic, Saladan 098 882 0913

 

Dr Salarin  mottagning 075 684 522,  081 569 9976

må-lö 9.00-21.00, sö 9.00-14.00

Long beach  

 

Lanta hospital/ambulans 075697100

Lanta Noi

 

SOS International +45 70 10 50 50

 

Polisstation +66 75 668 192, +66 75 697 017

Police emergency 191

Tourist Police – Emergency 1155

 

Fire Department 106

 

Krabi Hospital +66 75 626 555

 

Skolan/Rektor               +66 61258 9883 

+46 073 058 5329                   

 

Sveriges konsulat i Phuket +66 76 530 560 

Sveriges ambassad i Bangkok +66 22637200, +6622637211

 

 

Thailands centrala SOS alarmnummer är 911

Där kan man nå alla larmtjänster. 

LÄKARE PÅ LANTA

Dr Pad, precis före T-korset i Saladan

+66 98 882 0913

E-post: drpadclinic@gmail.com

Alltid öppet

Dr Salarin, Longbeach, nära Casuarina

+ 66 75 684522

+ 66 81 5699976

E-post: Dr.Salarin_Clinic@hotmail.com 

Öppet 9-20.00 under högsäsongen

 

South Lanta Medical Clinic, utkanten av Saladan vid Lotus

075-656-843

075-656-134

096-098-6606

Öppet 8-24.00

TANDLÄKARE

Lanta Dente, Saladan

+66 75 684 543

+66 93 583 3388

E-post: dentists@lantadente.com

Öppet

Mån – lör: 9 – 18

Sön: Stängt