Skip to content

Veckobrev v. 2 – Hua Hin

Veckobrev 2 – Hua Hin

Vilken härlig uppstart på denna termin! Förväntansfulla och glada elever möttes upp på onsdagen för upprop och lärakännalekar i de olika grupperna. En kort dag med full fart och många nya kompisar att lära känna.

Redan på torsdagen var det dags för den sedvanliga storsamlingen, då alla föräldrar också är välkomna att ta del av Sanuks gemenskap. Dagen startades upp med vår Sanuk-sång och efter det väckte vi våra kroppar med dans till Panetos “Dansa, pausa”.

Orninas och Jennis grupper har hunnit med idrottspass i veckan. De lekte svanskull och spökboll.

Förskolan och Ingrids grupp avslutade veckan med gymnastik. På schemat stod olika kullekar och självklart, tillslut, ett efterlängtat dopp i den svalkande poolen.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskolan

Veckans fokus har legat på att lära känna varandra. Vi har fått fem nya kompisar så vi har passat på att leka och försöka hitta en gemenskap i gruppen. Tillsammans har vi bland annat byggt ett gemensamt hjärta gjort av lego och pratat om kompisregler. De nya eleverna har fått göra egna namnskyltar och alla har fått rita mandalas.

År F-1

Ute i det lilla huset på gården har vi den här veckan startat upp en helt ny grupp som består av förskoleklassbarn och ettor. Vi har sjungit namnsånger och lärt känna varandra genom att samtala mycket tillsammans. Bland annat har vi talat om känslan GLAD. Och trots att det var en riktig kortvecka har vi hunnit med både skolarbete och lite pyssel.

År 1-3

I vår klass har vi fått fyra nya elever och vi har fokuserat på att lära känna varandra dessa dagar. Vi har lekt namnlekar och gjort samarbetsövningar för att de nya ska känna sig välkomna och snabbt komma in i gemenskapen vi har i vår grupp.

Vi har också skrivit en del, både om det som har varit och vad vi har för mål och förväntningar på år 2019.

År 3-6

Nu har den nya gruppen fått träffa varandra! Vi har arbetat mycket med värdegrund och med att börja lära känna varandra i gruppen. Eleverna har fått samtala om RAR, gemenskap och kvalitet. Vi har berättat om oss själva och om våra mål under 2019, och vi har spelat mycket matematikspel i smågrupper för att börja lära känna varandra genom spelet och samtidigt samtala tillsammans omkring kunskapsmål. Vi har helt enkelt haft trevligt tillsammans i gruppen!

År 4-8

Vilken härlig grupp som har börjat här på vår skola. Vi har jobbat mycket tillsammans med 6-9:an och det kommer vi att göra även fortsättningsvis. Förutom lärakännalekar, med mycket namnlekar, så har vi även hunnit med att göra våra egna planeringar för de här dagarna och nästa vecka. Idag har alla jobbat på fantastiskt bra. Det kommer att bli roliga veckor att jobba här.

År 6-9

I vår klass har vi fått fem nya elever. Nu är det fler äldre barn och det tycker alla är jättekul, att få kompisar som är lika gamla. Alla elever jobbar via dator eller Ipad och idag skrev alla en planering och började jobba med uppgifter i matematik, spanska, samhällskunskap, svenska och bild.

På måndagar, efter lunchrasten, är alla elever välkomna till vår grupp för att få hjälp med engelskauppgifter.

På onsdagar, efter lunchrasten, är alla elever som läser moderna språk välkomna till oss för att få hjälp eller ha muntliga övningar.

Nästa vecka

Thaitema

Alla elever som börjat v. 2 i Jessicas och Orninas grupper ska iväg på tempelbesök på tisdag. Denna dag har alla på sig sina sanuktröjor och flickorna har på sig en kjol eller byxor som täcker knäna. Har ni inte långa klädnader går det bra att ha med er en sarong istället.

Förskolan och Ingrids grupp ( som börjat v. 2 ) ska iväg på tempelbesök på torsdag, samma för dem gällande kläder som för dem som åker på tisdagen.

Idrott

Måndag: Orninas, Jessicas och Ingrids grupper

Tisdag : Salimas och Jennies grupper

Torsdag : Salimas och Jennies grupper (åker till stranden)

Fredag: Förskolan och Ingrids grupp

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong

Ha en trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk