Veckobrev 8 – Hua Hin

Oj, vad veckorna rullar på! Redan nästa vecka är det sportlov och många av våra elever är lediga.

Den här veckan har vi alla fått en tankeställare när det gäller våra hav. Alla elever har fått en genomgång kring havet och miljön. I grupperna hade vi givande diskussioner om hur nedskräpningen och klimatförändringar påverkar havets djur och dess omgivning.

På idrotten har några grupper haft friidrott och brännboll på stranden, vi har också dansat flera olika danser.

På torsdagens storsamling fick vi en genomgång av en förälder här på skolan om hjärt- och lungräddning. Nyttigt och bra för alla att kunna!

Fredagen och veckan avslutades med mera dans, tillsammans dansade vi in helgen till “Stamp on the ground”.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskolan och F-1

Veckan har gått i havets tecken. Vi har pratat om hur havet och djuren påverkas av all nedskräpning. Vi har också diskuterat vad vi här på Sanuk kan göra för att det inte ska bli så mycket skräp i havet och vikten om källsortering.

Vi har läst boken om “Hajen Kaj” som tillsammans med sina vänner upptäcker att havet är nedskräpat. Vi har också tittat på filmen “Hav och kretslopp”, där Barr och Pinne räddar havet från nedskräpning.

Vi har även skapat hav med tillhörande havsdjur av olika material; sköldpaddor, fiskar, maneter, hajar och bläckfiskar. Kom gärna in och titta på barnens alster.

År 1-3

Vi har fortsatt vårt tema om kroppen och har denna veckan arbetat med hjärtat och lungorna. Vi har sett på filmer om hur kroppen fungerar och läst ur våra NO-böcker.

I svenskan har vi arbetat vidare med sagor och eleverna har utvecklat sitt skrivande under de veckorna vi har hållit på.

I matematiken har vi arbetat mycket med problemlösning i grupp. Det är svårt för många barn, men vi kämpar på med olika strategier och lär oss mer och mer för varje gång.

År 3-6

Denna vecka har vi lagt ner mycket tid på svenska och på att skriva vidare på våra romaner. Annars har eleverna i åk 4 och 5 börjat med fysik och läsa om ljud. Åk 3 läser och lär sig om kroppen. I övrigt har eleverna arbetat vidare med sina planeringar.

År 5-7

Det har varit en liten, men mysig klass den här veckan. Vi har hunnit suttit och pratat och diskuterat en massa spännande saker tillsammans om t.ex. olika narkotika, hur de framställs, vad som händer med kroppen och skillnaden på straff i Sverige och Thailand. Vi har dessutom lärt oss en massa spännande fakta om Thailand som vi inte visste, som t.ex. att aldrig öppna inslagna paket inför gästerna och att aldrig röra någons huvud.

På talking english tränade vi på att beskriva för varandra. Den ena ritade dit en massa saker i ett rum, sen skulle denne förklara för sin kompis så hen ritade dit samma saker på samma plats i sitt rum.

År 6-9

Denna vecka har vi tagit farväl av tre elever, men välkomnar 2 till i vår grupp, efter lovet.

Alla elever som läser på SofiaDistans har fått jobba intensivt, för att få vara lediga nästa vecka, på sportlovet. De jobbar med allt från lagar i samhällskunskap, kraft och materia i fysik, geometri i matematik, bokanalys i engelska, till sagor i spanska.

Resterande elever har också jobbat på bra med sina hemuppgifter. De har fått skriva prov i franska, producera en podd i svenska och repeterar inför prov i historia, bland annat.

Nästa vecka

Idrott

Onsdag och fredag för alla

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Thaitema

Alla på förskolan. F-klass och skolan som började vecka 6 och 7 ska iväg på tempelbesök på tisdag. Denna dag har eleverna på sig sina sanuktröjor. Flickorna ska ha på sig byxor eller kjol som täcker knäna,. Ingen har på sig oranget denna dag då det är munkarnas färg.

De som är kvar på skolan kommer att få göra hemmagjorda pojor. En riktig poja används till att göra konster med eld = eldshower. Vi lär oss konster utan eld.

Ha en riktigt skön helg!

Önskar personalen på Sanuk