Veckobrev 6 – Hua Hin

Den här veckan har vi uppmärksammat det kinesiska nyåret. Vi pedagoger gestaltade sagan “Legenden om kejsaren Jade”. Den berättar om hur zodiaken (kalendern) blev till. Alla år representerar ett djur och eleverna har fått färglägga en mandala i sitt djur.

På idrotten har vi haft olika bollsporter, två grupper har åkt iväg till en yogastudio för att testa på yoga och de yngsta eleverna åkte till stranden för att köra fotbollsbrännboll.

På torsdagens storsamling var det några av våra kompisar på skolan som skulle tackas av. Det var också dags för förskolans efterlängtade “fruktshow”, som de klarade med bravur!

Vi avslutade veckan med en härlig sångsamling tillsammans.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskola

Vårt temaarbete om frukter har vi den här veckan avslutat. Vi har provsmakat flera olika frukter och försökt sätta ord på smaker och känslor. Vi har också tränat vår skapande förmåga och vår finmotorik genom att konstruera frukter av silkespapper. Vår “fruktshow” blev en succé! Vi är så imponerade av våra modiga barn på förskolan, som ALLA vågade ställa sig framför föräldrar och elever och framföra våra sånger.

År F-1

I vårt lilla hus på gården har vi arbetat vidare med geometri. Vi har talat om 3D-formerna klot, pyramid och kub. Alla har klippt och limmat ihop kuber och gjort till tärningar. Några ville också fortsätta att konstruerade pyramider. I vårt arbete att lära oss frukternas namn på thailändska har vi både haft provsmakning och målat frukter med oljepastellkritor. Dessa färgglada stilleben sitter nu inramade på väggen i vårt klassrum. Kom gärna in och titta!

År 1-3

Förutom allt arbete i matte, svenska och engelska har vi arbetat med dinosaurier denna vecka. Vi har sett på filmer, valt varsin dinosaurie som vi har forskat om och redovisat på collage. Det är ett spännande tema och många elever valde att välja ytterligare en dinosaurie att fördjupa sig om. Vi har även blandat in dinosaurierna i problemlösning i matematik och har provat att kasta en liten boll längre än vad en Diplodicus är, nämligen 27 meter.

År 3-6

Den här veckan har vi arbetat med blindkarta i geografi. Några elever tränar på landskap i Sverige och andra elever tränar på Europas länder och huvudstäder.

I NO har eleverna fått träna på och genomföra systematiska undersökningar, de har mätt PH-värde på olika syror och baser. Vi har arbetat på i matematiken och kämpar med att skriva vidare med våra romanprojekt i svenska.

År 4-8

Den här veckan börjar proven trilla in. Flera av eleverna har gjort prov eller tränar på inför prov. Det är matte, engelska, kemi mm. Det innebär att några ägnar mycket tid till att repetera. Men vi hinner också lära en hel del nytt. Procenträkning, Australien, medeltidens brott och straff, ordklasser, källkritik, kolets kretslopp är några saker vi har genomgångar kring i vår klass.

På vår engelska pratlektion jobbade vi med att berätta om våra drömmar, favoritdjur och bästa semestern bland annat.

År 6-9

Denna vecka har flera elever jobbat med olika revolutioner. Den amerikanska, som inspirerar med sin deklaration om mänskliga rättigheter, den industriella, den franska och de moderna politiska revolutionerna, som till exempel i Tunisien som blev startskott för den “arabiska våren”. Vive la révolution!

I bild jobbar vissa elever med att måla exotiska blommor, medan andra tränar på bildanalys och parafras av kända verk.

I NO har vi lärt oss mer om fotosyntes, cellandning, huden, blodomloppet, könsorgan och djur.

I HKK får eleverna reflektera över ekonomi, hushåll och lån.

Nästa Vecka

Idrott

Orninas och Jessicas grupper- Måndag och onsdag

Salimas och Jennies grupper – Tisdag och torsdag

Förskolan/F-klass – Fredag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong

Alla hjärtans dag

På torsdag är det Alla hjärtans dag. Vi önskar att alla barn bär sin sanuktröja i kärlekens tecken.Trevlig helg!

 

Önskar personalen på Sanuk