Skip to content

Veckobrev 51 – Hua Hin

Veckobrev 51 – Hua Hin

Sista veckan på den här terminen har gått mot sitt slut och vi har hunnit med massor.
Vi startade veckan med en lugn stund där eleverna fick ge varandra massage sittandes i en ring, samtidigt som en pedagog läste en julsaga om tomtarnas julverkstad.

På idrotten den här veckan har de äldre eleverna bland annat kört evighetsstafett, killerball och lekt svanskull. De yngre har också kört stafett, men julgranstafett. De hann också med dans till bland annat Sean Banans låt “Ett gott nytt jul”.

På torsdagens sista storsamling för den här terminen hade vi julavslutning med musikquiz. Alla delades in i lag och fick svara på frågor utifrån vilken musik som spelades. De var en mycket uppskattad aktivitet med mycket skratt.

Veckan avslutades med filmmys för alla elever innan vi får ett välbehövligt jullov eller som flera av våra kompisar, ger sig ut på nya äventyr efter sin tid hos oss på Sanuk.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskola/Förskoleklass

Barnen har fått öva sin kreativa sida genom att göra olika julpyssel. Vi har bland annat gjort smällkarameller. I varje smällkaramell ligger en överraskning som barnen får öppna på julafton.

Vi har också arbetat med skriftspråket genom att göra egna julkort. Barnen fick träna sin finmotorik genom att klippa en gran och dekorera i julkortet och skriva God Jul och Gott Nytt År.

Barnen följer julkalendern och familjen Storm med spänning varje dag. Vem är det egentligen som är julpyntstjuven…?

År 1-2

Då var terminen slut och denna vecka har vi avslutat så mycket som möjligt i alla ämnen.

Veckans matteproblem hämtade vi ur gleerups julkalender och löste problem om hur vi skulle pynta kransen med olika julkulor. Lite klurigt var det.

I engelskan har vi pratat om känslor och hur man säger meningar med hur man mår.  Tex, I am happy, I am said…

År 2-5

Vi har arbetat klart med våra planeringar. Eleverna har arbetat hårt för att hinna färdigt och det har gått bra. Vi har sagt hejdå till flera elever denna vecka och efter jullovet blir det en ny grupp men många nya elev i klassen och elever som byter från andra grupper.

År 5-9

Vår grupp har fått säga hejdå till två kompisar och den kommer att se ganska annorlunda ut efter lovet, med nya elever och andra som byter grupper.

Denna vecka har alla jobbat klart med sina planeringar och har en skön känsla i kroppen då uppgifterna för terminen är inlämnade.

De sista uppgifterna har handlat om organisk kemi, stormaktstiden, matlära och miljö, hinduismen och ordklasser.

Även de stora barnen har tyckt att det har varit jättekul att vara med på julpyssel. Men alla vill också få lov nu och ladda med ny energi inför nästa termin!

Vecka 2

Nu går vi på lov och vi  startar skolan igen onsdagen den 9 januari klockan 08.30 med presentation, upprop och lärakännaövningar. Klockan 09.00 har rektor informationsmöte för nya föräldrar medan alla barn och elever är tillsammans i sina grupper och lär känna varandra. Skoldagen slutar 10.00 för alla.

Idrott vecka 2

Salimas och Jennies grupper – Har idrott på torsdag

Förskola/Barnklubb/F1- Har idrott på fredag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med en fylld vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

 

Tack för en riktigt bra hösttermin och ha ett skönt jullov!

 

Önskar personalen på Sanuk