Skip to content

Veckobrev 49 – Hua Hin

Veckobrev 49 – Hua Hin

Under veckan som gått har vi på hela skolan arbetat med RAR, som är en del av Sanuks värdegrundsarbete. RAR står för respekt för andra, ansvar för sina handlingar och respekt för sig själv. Genom övningar på elevernas olika nivåer har de fått reflektera både enskilt och i grupp kring de olika delarna.

Under idrotten denna vecka har de yngre eleverna lekt kortleksstaffett och fotbollsbrännboll. Vi lekte också “Familjen Olsson firar jul”. En lek där man står i en cirkel och får en roll tilldelad sig. När pedagogen läser sagan och man hör sin roll så ska man springa runt sina kompisar i ringen.

De äldre eleverna fortsatte med förra veckans övning, vattenpolo och badminton, de hann också med en cirkelträning på torsdagens idrottspass.

Eftersom vi har haft tema RAR under hela veckan så passade vi på att uppmärksamma det på storsamlingen i torsdags. Elever, föräldrar och pedagoger fick arbeta med “trustfalls” i mindre grupper. Tillsammans sprang vi också igenom ett hav av händer, en och en.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskola/Förskoleklass

Äntligen har december kommit och med det så även julkalendern på svt. Varje dag har vi tittat på dagens avsnitt och följer den spännande fortsättningen om familjen Storm.

Eftersom vi bor och lever i Thailand under en period så är det viktigt att vi försöker ta till oss det Thailändska språket. Genom olika övningar har vi lärt oss om frukter, veckodagar och färger.

I förskoleklassen har vi arbetat med matematik genom att upprepa stapeldiagram och mönster. Enligt Lgr ska eleverna ges “…enkla matematiska resonemang för att undersöka och reflektera över problemställningar samt olika sätt att lösa problem.”

År 1-2

Nu är det inte många veckor kvar på terminen och vi i 1-2:an försöker jobba klart med allt vi har påbörjat. Vi avslutar vårt arbete om kristendomen och om julens högtider och har givande diskussioner om vad tro är.

Vi har fortsatt vårt arbete om “boken om mig själv” och denna vecka har vi pratat och skrivit om våra familjer.

Högläsningsboken nu i december är “Jul på monsterhotellet” och har snabbt blivit en favorit hos eleverna. Efter varje kapitel arbetar vi med läsförståelseövningar för att få en bättre förståelse om vad boken handlar om och vad som sägs mellan raderna.

År 2-6

Eleverna har i matematik arbetat med algebra, statistik, fyra räknesätten och taluppfattning, dessutom färdighetstränar de talkamrater och multiplikationstabellerna genom spel. De tränar på läsförståelse samt att skriva i svenska. De arbetar vidare med engelskan samt läst om stenåldern och rymden, sinnen, elektricitet, kartan och religion i SO och NO.

År 5-9

Eleverna jobbar hårt för att bli klara med sina uppgifter innan betygssättningen. De skriver om kristendom och buddhism i religion, materia och densitet i fysik, celler och matspjälkning i biologi, konsumtion och befolkning i geografi, instrument från nord-och sydamerika i musik och bygger vidare på sina broar i teknik.

De jobbar även med algebra, decimaltal, geometri och ekvationer i matematik.

Idrott

På nästa veckas idrottspass ska eleverna få prova på Thaiboxning. Vi kommer att ta oss dit med tuktuk direkt efter morgonsamlingen. Alla grupper kommer träna var för sig och eftersom Lucia står på schemat så har vi idrott en dag denna vecka.

Tisdag – Orninas och Salimas grupper

Onsdag – Jessicas grupp och förskoleklass/ förskolan

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med en fylld vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Lucia

Den 13 december är det Lucia. Det är som vackrast att fira på kvällen när det blivit mörkt. Vi önskar att ni kommer till skolan på kvällen 17.30. Ni föräldrar väntar utanför skolhuset i trädgården och barnen förbereder sig för att lussa för er klockan 18.00. Därefter fikar vi tillsammans. Vi har ingen storsamling denna dag då vi istället träffas på kvällen.

 

Ha en fin hegl och trevlig andra advent!

 

Önskar personalen på Sanuk