Skip to content

Veckobrev 47 – Hua Hin

Veckobrev 47 – Hua Hin

Denna vecka har varit lite oturlig med många sjuka barn och pedagoger, men med större fokus på de som varit här. Eleverna har haft ett idrottspass under veckan där de yngre eleverna gjort stafetter med grundrörelser och de äldre har spelat Killerboll samt General och spion.

På storsamlingen pratade vi om Loy krathong som firas här i Thailand. Vi avslutade samlingen med gemensam Macarenadans och gofika.

Under torsdagen fick eleverna, med hjälp av två instruktörer, lära sig göra sina egna krathonger. Det var utmanande med många vikningar av bananbladen. Sedan dekorerade vi med ljus, rökelser och varierande blommor. En årlig tradition som är väldigt uppskattad av såväl pedagoger som barn.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskola/ Förskoleklass

Vi har ett pågående vintertema där vi under en längre tid kommer jobba med olika genrer.
Den här veckan har vi undersökt vattnets olika former; fast, flytande och i gasform.
Vi har även fått med begreppen hypotes och molekyler då vi gjort ett lekfullt experiment och hoppat runt som molekyler. Även de svåra begreppen kan bearbetas i en lek samt att det blir en roligare inlärning när man får arbeta praktiskt med alla sinnen.

År 1-2

Eleverna har fått arbeta med Boken om mig själv och vi har fokuserat på känslor och RAR-arbete. De har bl.a. fått gestalta olika känslor och satt ihop dem till ett ”känslokort”.
När man får arbeta med “jaget” så övar man på att hitta och utveckla sin identitet, och känna sig trygg med den.

Vi har även lekt matteleken Stormästaren där man övar på huvudräkning och sin reaktionsförmåga. Vi avslutade veckan med att läsa sagobok för förskolan och f-klass.

År 2-6

Den här veckan har vi passat på att spela multiplikationsspel i matematik, skriva vidare på våra berättelser om den magiska dörren och tränat på formen att skriva brev. Vi har arbetat vidare i engelska och några har tittat på film om stenåldern i SO.

År 5-9

Vi har fått en ny elev som går i sjuan i vår grupp denna vecka, jättekul tycker alla!

Eleverna jobbar vidare på sina berättelser i svenska, med decimaltal, geometri, procenttal, funktioner och potenser i matematik. I engelska övar dem på verb i dåtid och adjektivböjning. I spanska lär sig vissa elever räkna till 20, skriva om sin fritid och orientera sig i staden.

I musik ska vissa elever komponera egna låtar, det är alltid trevligt när man hör musik och sång från ett klassrum!

Nästa vecka

Idrott

Måndag – Jessicas grupp förskoleklass/ förskolan

Torsdag – Orninas och Salimas grupper

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med en fylld vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong

Thaitema

Alla elever och barn som började hos oss efter höstlovet (v. 44 ) ska iväg på tempelbesök på tisdag. Denna dag har de på sig sina Sanuktröjor och byxor/kjol som täcker knäna. Är det så att ni inte har långa byxor eller kjol går det bra att packa ner en sarong som kan användas som kjol.

 

 

Ha en fin helg, pop kan mai wan jan!

 

Önskar personalen på Sanuk