Skip to content

Veckobrev 46 – Hua Hin

Veckobrev 46 – Hua Hin

Det blev en skön start på veckan för alla elever på skolan, de yngre barnen gjorde penselmassage på varandra och de äldre eleverna arbetade med muskelavslappning.

På idrotten har de yngre eleverna tränat på grundrörelser, krypa, rulla, balansera och hoppa, genom olika hinderbanor. Då fick de också möjlighet att öva på prepositioner/lägesord såsom, i, på, över, under och bredvid.

De äldre eleverna har varit iväg till stranden på idrotten.  Där har de tränat stafett och kulstötning. Torsdagens gympapass hölls på skolan och då var det rörelse till musik.

Under vår storsamling på torsdagen blev det mycket skratt, då vi utmanade föräldrarna i olika stafetter. I olika lag fick vi leta efter bollar med en tratt på ansiktet, balansera en sten på sked och arbeta två och två med en ballong emellan oss.

Vi har påbörjat att öva inför lucia. Inbjudan kommer inom kort, men den 13/12 känns som ett bra datum 🙂

Vi tar gärna emot toa- och hushållsrullar för framtida pyssel.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskola/ Förskoleklass

Denna vecka har vi påbörjat vårt tema om vintern. Enligt läroplanen för förskolan ska vi “…medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp.” (lpfö 98 rev. 2010) Vi har därför tittat på faktafilmer och läst fakta och sedan gjort en tankekarta tillsammans. Tankekartan tar upp de ord och begrepp som barnen förknippar med vintern. Vi avslutade veckan med att göra ett gemensamt kollage med bilder om vintern.

Förskoleklass

Vi har, utöver vintertemat, arbetat  med ett mattehäfte med olika övningar, lika/olika och sortering.

Vi har också,utifrån en mall, tränat på hur en saga är uppbyggd. Vi började med att läsa “Sagan om den lilla, lilla gumman” och sedan diskuterade vi sagans början, mitt och slut. Vi pratade också om bokens huvudperson, tid, plats, miljö och problemet i sagan. På detta sätt ges eleverna förutsättningar att “…kommunicera i tal och skrift i olika sammanhang och för skilda syften.” (lgr11)

År 1-2

I 1-2:an har vi jobbat mycket med strategier i matematik. Dels i våra böcker, men också med gemensamma matteproblem och mattespel.

Vi har också haft teknik och diskuterat om: Vad är teknik? Vad är tekniska redskap? Vad består de tekniska sakerna av för material? Varför använder man olika material till olika saker? Det blev bra diskussioner och eleverna hade många intressanta tankar om vad teknik är.

I Engelskan har vi fortsatt att träna på att konversera med varandra. Vi har tränat på kroppsdelar, siffror och färger. Vi har också berättat för varandra vilken färg vi har på ögon och hår på engelska.

År 3-5

Den här veckan har vi påbörjat ett skrivprojekt i svenska. Eleverna ska i många veckor framöver skriva en roman, “Den magiska dörren”. I matematik har vi repeterat prioriteringsregeln, tränat multiplikationstabellerna och arbetat med skala. I engelska arbetar eleverna med läsa, tala och förstå. I SO fortsätter vi med forntiden, vasatiden och medeltiden.

År 5-9

Denna vecka har flera elever jobbat med bilduppgifter och har lärt sig om tekniken collage och om proportionalitet när man avbildar en person. Vissa tränar även på att hålla tal inför andra och temat har varit fakta om Thailand. I fysik har vi skrivit om vad som orsakar att havsnivån höjs och om att vattnets volym blir större när det värms upp och i biologi lär vi oss om celler och matspjälkning. En elev har byggt en bro i ämnet teknik och skriver nu en rapport. I svenska håller flera elever på med noveller.

Nästa vecka

Idrott

Måndag – Jessicas grupp förskoleklass/ förskolan

Tisdag- Orninas och Salimas grupp

Ingen idrott på onsdag och torsdag då vi har thaitema istället.

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med en fylld vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong

Thaitema

Loy kratong – torsdag eftermiddag

 

Trevlig helg!

 

Önskar personalen på Sanuk