Skip to content

Veckobrev 45 – Hua Hin

Veckobrev 45 – Hua Hin

Vi har fått nya elever till Sanuk den här veckan och därför har vi arbetat med samarbetsövningar som bland annat “alla på stolarna”. Övningen går ut på att vi ställer stolar rygg mot rygg på en rad. Eleverna ska sedan gå runt stolarna när musiken är på och när musiken tystnar ska alla deltagare upp på stolarna. Vid varje omgång tas en eller flera stolar bort och alla elever ska få plats på de stolar som finns kvar. Syftet med övningen är att träna samarbete, lyssna på varandra och hjälpas åt.

På idrotten har vi lekt olika kullekar och spökboll. Vi har också lekt namnlekar för att lära känna varandra bättre.

Till storsamlingen hade vi skrivit lappar med olika djur på. Alla fick en varsin lapp att sätta på ryggen och sedan var det dags att försöka lista ut vad man hade för djur genom att ställa ja- och nejfrågor till varandra.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskola/ Förskoleklass

Vi har avslutat vårt tema om hösten denna vecka och detta genom att studera äpplet. Hur ser ett äpplet egentligen ut i genomskärning och vad heter äpplets alla delar?

Vi passade även på att ta in matematiken genom att titta på en film om hel och halv, dubbelt och hälften och sedan fick barnen konkretisera det genom skapande.

RAR-temat med böckerna om olika situationer som barnen kan tänkas hamna i har vi fortsatt läsa ur, denna vecka har böckernas titlar varit: “Lugna ner dig” och “Prata om det”.

I förskoleklassen har vi, utöver det ovanstående, arbetat med bokstavskännedom och dess ljud.

Vi avsluatde veckan med lite fredagsmys, filmen om Krakel Spektakel och så åt vi smaskiga popcorn till.

År 1-2

Detta var första veckan med den nya gruppen och vi har lärt känna varandra genom olika lekar och övningar. Vi har arbetat mycket i par i både matte och svenska.

Vi har haft mycket engelska i helgrupp och vi har tittat på avsnitt ur en engelsk serie där vi efteråt har pratat engelska med varandra och gjort övningar kopplat till avsnittet. Vi har bland annat tränat på att säga vad vi heter, på färgerna och på att räkna.

Under hela veckan har alla eleverna fått välja varsin bok som de har tränat lite extra på och under fredagen fick eleverna chans att läsa sina böcker för barnen i förskolan. Detta var mycket uppskattat av både stora och små barn.

År 3-5

Denna vecka var det en ny grupp som möttes och en ny pedagog. Eleverna har fått lära känna varandra både i den här gruppen men även tillsammans med 5-9:an som vi har samlingar och idrotten med. VI har tillsamman spelat matematikspel, pratar om strategier, och tränat på prioriteringsregeln i matematik. I svenska, SO, NO och engelska har eleverna arbetat med sina olika planeringar. I engelskan har vi även tränat på att prata engelska när vi har arbetat tillsammans i olika grupper/par.

Eleverna har fått en ny högläsningsbok, Matilda av Roald Dahl och vi pratar om bokens handling samt lyfter och pratar om fraser och svåra ord för att utveckla ordförrådet.

Idrotten har vi tillsammans med 5-9:an gjort namnlekar, kullekar, spökboll och styrketräning.

År 5-9

Denna vecka har vi välkomnat fyra nya elever i vår grupp, och alla verkar redan börja finna kompisar att prata med eller spela pingis eller fotboll med på rasterna.

I klassrummet jobbar femmorna klart med Vasatiden i historia och djur i biologi.

I sexan får vi lära oss öva på att skriva en skräckberättelse och uttala spanska ord, samt jobba med collage i bild och årstider i NO.

Våra åttor har gjort prov i matematik, skissar inför ett textilarbete och lär sig mera om näringsämnen i biologi.

Vår enda nia har skrivit om transporter och industrier och deras miljöpåverkan, samt påbörjat sin dagbok om sin vistelse i Thailand.

Nästa vecka

Idrott

Måndag och onsdag – Jessicas grupp förskoleklass/ förskolan

Tisdag och torsdag Orninas och Salimas grupper

Tisdag åker vi till stranden och har idrott! (Orninas och Salimas grupp)

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med en fylld vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong

 

Trevlig helg!

 

Önskar personalen på Sanuk