Skip to content

Veckobrev 21 – Hua Hin

Veckobrev 21 – Hua Hin

Nu är det inte många dagar kvar fram till sommarlovet och under veckan har vi övat in våra sånger som vi ska sjunga på skolavslutningen. Men vi har såklart också hunnit med en massa annat.

Under idrottspasset fortsatte vi med innebandyn från förra veckan och så spelade vi även fotbollsbrännboll. Eleverna delades in i två grupper så att alla skulle få möjlighet att hinna delta ta så mycket som möjligt i de båda aktiviteterna.

Det blev ett fantastiskt storylineavslut på storsamlingen i torsdags. Efter några avtackningar så bjöd eleverna från förskoleklass till årskurs 5 in oss till en redovisningen om sina planeter och historien om A. Eleverna var väl förberedda och insatta i faktan. De gjorde ett genomtänkt och bra framträdande.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskola/Förskoleklass

“Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att fungera enskilt och i grupp, att hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler”. (Lpfö -98, rev. 2010)

När man kan sätta ord på sina känslor är det lättare att hantera konflikter och kompisrelationer. Vi vill stötta barnen i att känna igen och hantera de olika känslorna. Vi har därför börjat att prata om känslorna glad, arg och ledsen. Detta genom att titta på filmerna om “Sura laxar och glada taxar” och läst ur boken “Så känns det” så vill vi att barnen ska kunna sätta ord på sina egna känslor och skapa större förståelse för andras känslor.

År 1-3

I svenska har vi lärt oss om en av våra nordiska författare från Danmark som heter Thorbjörn Egner och vi har prata om några av hans verk. Han har bland annat skrivit “Klas klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen“,“Karius och Baktus“, “Folk och rövare i Kamomilla stad“. Vi tittade också på ett utdrag från “Pettsson och Findus“ av författaren och illustratören Sven Nordqvist.

I SO har vi jobbat med Järnåldern och i NO har vi avslutat periodens story line om rymden. Vi har också arbetat med våra egna planeringar. Några rättar i sina matteböcker innan dem är helt färdiga och andra renskriver texter från sina berättelser och sagor och några gör klart de sista sidorna i sina engelskaböcker.

År 4-8

Denna vecka har vi fortsatt jobba med geografi, Sverige för några elever och de nordiska länderna för några andra elever. I historia avslutar vi med medeltiden. Vi är nästan klarar med våra instruerande texter i svenska. I religion har vi jobbat med judendomen, hinduism och buddhism.

Alla Sofia Distans eleverna har blivit klara i tid till deadline, så det känns skönt och de kan slappna av sista skolveckan. De har jobbat hårt in i det sista den här veckan. Exempelvis bugg och polka i idrott, bild, musik och hem- och konsumentkunskap.

Nästa vecka

Idrott

Alla har idrott på tisdag.

Vi kommer att ha lite roliga lekar och tävlingar på stranden och om ni föräldrar är sugna på att vara med är ni välkomna till stranden i Kao Takiab, vid piren, klockan 09.00, på tisdag.

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Sista storsamlingen och skolavslutning

Alla skolfamiljer är extra välkomna till läsårets sista storsamling på torsdag. Vi kommer fira avslutningen denna dag tillsammans med sång och fika.

På fredag har vi skoldag som vanligt, vi kommer att städa ur året och avslutar med något mysigt tillsammans med era barn.

Trevlig helg och ses igen på måndag!

Önskar personalen på Sanuk