Skip to content

Veckobrev 17 – Hua Hin

Veckobrev 17 – Hua Hin

Vi har startat veckan med att titta på ett avsnitt från Trolltider. Den sändes som julkalender år 1979 och handlar om om en grupp småtroll. Under trappan till människornas hus bor Vätten, som har utsikt över gläntan i skogen där småtrollen bor. Trollen är systrarna Daisy och Gloria, gubben Gorm och hans son Kotte. De tillhör alla ett småfolk som inte mäter mer än 12 centimeter. Högt uppe i skogen bor också fen Dorabella och häxan Mara.

Den 23:e april var det världsbokdagen, vilket vi uppmärksammade genom att de äldre eleverna fick läsa för de yngre. Vi pratade också om böckers, författares och upphovsrättens betydelse.

På idrotten den här veckan har vi lagt fokus på orientering på olika nivåer utefter elevernas ålder. Vi har både pratat teori genom karttecken och skapat en förståelse kring hur en karta fungerar och sedan har vi fått öva det i praktiken på skolgården och i skolans lokaler.

På veckans storsamling hade alla elever tränat på en folkdans som vi visade upp för föräldrarna. Vi fick också möjlighet att lära oss en ny indiskinspirerad dans från en av våra elever här på skolan.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskola/Förskoleklass

Vi har börjat forska och lära oss om rymden. Med hjälp av filmer om The Big Bang och Paxi och solsystemet vill vi väcka en lust hos barnen att lära sig mera. Vi har även tittat på klipp på Christer Fuglesang på hans resa i rymden där han bland annat leker med vatten och godis i tyngdlösheten.

Denna veckans skapande blev astronauter. Till hand fanns en mall som vi klippte och ritade. Tillsammans med en bild på sig själv och klisterstjärnor blev vi våra alldeles egna astronauter.

Förskoleklassen har utöver detta arbetat med veckans bokstav och i sina egna planeringar.

År 1-3

Pedagogen har sovit dåligt i veckan för det har kommit konstiga ljud i hennes dator om nätterna. Då ljuden fortsatte om nätterna så fick hon hjälp att att förstå ljuden av en expert. Ljuden översattes till en konstigt språk som hon tog med sig till skolan.

Eleverna kämpade hårt med att försöka förstå meddelandet. Några elever knäckte koden. Vi har fått ett meddelande från en utomjording som kallar sig A. Denne bor i en ocean som är täckt av is. A fick ett uppdrag att undersöka isen och sprutades ut i rymden av ett vattenutbrott. Som tur är sitter A i en rymdraket och har teknik som går att kommunicera med. A är vilse och behöver hitta hem.

Eleverna och förskoleklassen har nu börjat forska om vårt solsystems olika planeter för att hjälpa A att komma hem igen.

År 4-8

Denna vecka har årskurs 4 och 5 jobbat med islam och fornnordisk tro i religion, svampar och andra organismer i biologi, Sverige och Norden i geografi och börjat forska om olika planeter i fysik.

Åk 6-8 har jobbat med elektricitet och metaller i NO, första och andra världskriget i SO och grekiska mytologin i svenska.

Nästa vecka

Idrott

Alla har idrott på torsdag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Thaitema

De som inte hade matlagningskurs vecka 14 ska ha det på tisdag. Förskolan kommer och äter.

Ha en underbar helg!

Önskar personalen på Sanuk