Skip to content

Veckobrev 15 – Hua Hin

Veckobrev – 15 Hua Hin

Vilken skön och lugn stund vi hade på skolan när vi hade påskpyssel. Eleverna i alla åldrar tog sig runt på de olika stationerna med skapande och arbetade självständigt och i grupp. Vi fick också ta del av ett bildspel om påsken och bakgrundsinformation om varför man firar påsk.

Under idrottslektionerna har vi bland annat lekt “land, skepp och hav”, och “burken”.

På torsdagens storsamling uppmärksammade vi påsken genom stafett. Vi delades in i lag och tävlade i dumstruten, ägg på sked och klädstafett (kycklinghatt, sarong, ägg under armen, en boa runt halsen och en kvast mellan benen).Genom föräldrarnas härliga engagemang blev det en fartfylld och väldigt rolig stund.

Innan det var dags för alla att ta påsklov överraskade vi föräldrarna med ett vattenkrig, med tanke på den stundande Song Kran. Alla elever beväpnade sig med vattenpistoler och stod beredda att spruta ner sina föräldrar vid hämtningen.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskolan

Våren har nu verkligen flyttat in på förskolan. Tillsammans med eleverna från förskoleklassen har vi skapat vårtecken på flera olika sätt. Kom gärna in och titta på deras alster som sitter uppe på vårväggen.

Vi har samtalat om att växter och blommor behöver vatten och näring för att leva, blomma och frodas. I ett experiment som vi gjort vill vi bjuda in barnen, att på ett lustfyllt sätt, få vara delaktiga och tillsammans upptäcka, hur växter dricker genom att färga vitkål i olika färger. Experimentet visar tydligt hur växter påverkas av det de suger upp genom stjälken.

År F-1

Nu är våra husbyggen klara och de finns på utställning inne i stora husets högra byggnad. Välkomna in och titta! Den här veckan har vi satt fokus på oss själva och våra kroppar. Vi har pratat om kroppsdelarna och om två viktiga saker vi behöver för att vi ska må riktigt bra – mat och vila! Det här var sista veckan för F-1:an ute i lilla huset på gården. Några av oss slutar på Sanuk för i år och några flyttar in till 1-3:an och till förskolan i huvudbyggnaden.

År 1-3

Arbetet med rymden har vi fortsatt med i både fysik och bild. Vi har sett en film om hur det är att leva som astronaut i en rymdstation. Spännande att se hur de sover, ett rum på golvet, två på väggarna och ett i taket. Att gå på toaletten i rymden var särskilt intressant…efter att vi sett och samtalat om filmen har vi ritat oss själva som astronauter med rymden som bakgrund.

Vi har också påbörjat lite sagor och för att få inspiration så tittar vi på ett pedagogiskt program som heter Sagomattan, därefter skriver eleverna egna fantasifulla sagor.

Några av dem yngsta eleverna har arbetat färdigt med sina matematikböcker och får nya uppdrag i ämnet, flera tränar på multiplikationstabellerna och lite längre lästal och problemlösningar.

Vi fortsätter också med vår högläsningsbok en liten stund varje dag. Karl Lejonhjärta har nu ridit ensam upp i bergen och får bara med om lite otäcka saker, han är på väg till Törnrosdalen för att hjälpa sin bror Jonathan.

År 3-8

Denna vecka har vi jobbat med rymden i fysik. Eleverna har fått lära sig mer om vårt solsystem och om olika planeter. De har också lärt sig om hur det är att leva på en rymdstation och hur man förbereder sig som astronaut innan man får fara till rymden.

I samhällskunskap jobbar vi med mobbning och hur man ska vara en bra kompis.

I svenska jobbar vi med läsförståelse, det är inte alltid lätt att plocka ut rätt information från en text och lära sig läsa mellan raderna.

Annars jobbar eleverna vidare på sina planeringar i de andra ämnen.

Vecka 17

Idrott

Alla – tisdag

Alla – fredag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Ha ett riktigt skönt lov så ses vi igen på måndag den 22 april 08.30.

Sawadee pii mai (Gott nytt Songkran) och Glad Påsk!

Önskar personalen på Sanuk