Skip to content

Veckobrev 13 – Huay Yang

Veckobrev 13 – Huay Yang

Nu stänger vi skolan för denna säsong! Terminen har rusat fram och plötsligt kom den där sista veckan farande. Vi har lite sommarlovskänsla i kroppen fast det bara är mars.

Många av oss åker tillbaka till Sverige och en begynnande vår, några stannar i Huay Yang ett tag till och en del åker vidare på nya thailandsäventyr.

Trots att det närmar sig stängning har vi arbetat på som vanligt i våra respektive grupper för att hinna klart med det sista skolarbetena.

Thaitemat den här veckan har varit batik. Vi har lärt oss att knyta batik och färga tyget enligt alla konstens regler. Roligt och så snyggt det blev.

Hela skolan körde “Röris” tillsammans på idrotten och efteråt tog vi med oss målen ner till poolen och spelade vattenpolo.

På sista storsamlingen hade vi våra sista avtackningarna och sen blev det lek och  en gemensam fikastund.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/Svenska Skolan Thailand och på hemsidan

https://svenskaskolanthailand.se/huay-yang-album-2018-2019/

Förskolan/Barnklubb

Den här veckan har vi varit tillsammans med de äldre barnen på morgonsamlingen och även på avslutningssamlingen.

Morgonsamlingarna har ett bestämt innehåll/tema. Avslappning, thaitema, samarbete, musik och rörelse.

Det är roligt att känna gemenskap med de äldre barnen.

På avslutningssamlingarna har vi på förskolan delat med oss av vår meditation som vi avslutar dagen med.

I restaurangen är det full fart. Barnen har utvecklat leken ännu mer. De har böcker till menyer, de låtsasskriver upp beställningar. De räknar pengar, hur mycket det kostar och hur mycket man får tillbaka. De får även in lite engelska i leken då de beställer sin mat med de engelska orden för maträtten. De turas om att ta upp beställning, laga maten, bära ut maten till gästen. Leken blir på riktigt då de leker precis som det går till på en restaurang.

Däremmelan spelar vi spel, just nu är det kråkspelet som är favorit. Ett pussel som vi kallar engelskapusslet är också populärt, det är abc med engelska bilder, så vi lär oss lite engelska på ett lekfullt sätt.

Det pärlas fina mönster på pärlplattor och legohörnan är också en återkommande plats där det blir fina byggen och konstruktioner, allt från fina bilar till hus och husbilar.

År 1-8

Vi har arbetat på med våra planeringar och samtidigt rensat och städat ur våra llådor. Vi pratar en del om hur det känns nu när säsongen är över och vi är överens om att det är lite vemodigt att sluta, vi skulle gärna vara kvar mycket längre 🙂

Vi har haft bra samlingar den här veckan. Från en elevs hemskolan fick vi en “fyrahörnövning” som handlade om ensamhet. Vad gör man om man är ensam och hur skaffar man kompisar? Hur ska man göra om man ser att någon är ensam? Kanske vill en del faktiskt vara ensamma? Svåra frågor, de flesta kunde relatera och känna igen. Vi fick många bra tankar.

Vi har läst om vikingarnas erövringar i Europa och hur det kunde vara att leva på järnåldern.

En elev har lärt sig om matematiska begrepp som punkt, sträcka, linje och sedan visat de andra i gruppen hur man ritar symmetrilinjer.

Den här veckan bjöd vi in förskolan till oss för att titta på “Lilla aktuellt”. Det är mysigt att kunna samlas allihopa nu när vi är så få.

Nu packar packar vi bokstavligen ihop skolan. Alla böcker och annat material åker ner i lådor. Vi hittar spår av elever som har gått här tidigare det här läsåret, foton och teckningar.

Vi tackar alla fina familjer som har gett oss förtroendet att ta hand om era barn ett lite tag.

Tack för en fantastisk säsong och hoppas vi ses igen nästa läsår!

Önskar personalen på Sanuk