Skip to content

Veckobrev 13 – Hua Hin

Veckobrev 13 – Hua Hin

Veckorna och dagarna flyger iväg. Nu är det redan fredag och dags för ett nytt veckobrev.

Veckan har bland annat bjudit på härlig avslappning, lärorika nyheter, samarbetsövningar och fartfylld karaoke.

På idrotten har vi i våra olika grupper haft vattengympa, spelat kubb och killerball. Några av de äldsta eleverna har själva fått öva på att hålla i idrottsundervisningen den här veckan.

Under storsamlingen var det dags att säga på återseende till några av våra elever, men vi hann också leka leken triangeln. Leken går ut på att man ska försöka placera sig själv i rummet så att man bildar en liksidig triangel med de andra två man valt, under tystnad utan att avslöja vilka. Detta kan till en början resultera i ett roligt kaos, men om man tar det riktigt lugnt kan den till slut hitta ett jämviktsläge där alla står still i sina trianglar.

I tre av våra grupper har vi testat på knytbatik. Batik är när man färgar tyg i speciella mönster. Vi valde att prova knytbatik där vi knyter på gummisnoddar på tyget för att få till den specifika tekniken. Man doppar sedan tyget i färgblandningen. Tänk på att tvätta plagget enskilt första gången och i 60 grader för att färgen ska fästa.

För att avsluta, en återigen härlig, vecka på Sanuk så dansade vi tillsammans “Stamp on the ground”.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskolan

Vi har fördjupat oss i matematikens värld den här veckan. På ett lustfyllt och lekfullt sätt vill vi skapa en förståelse kring siffror, antal och olika matematiska begrepp. Genom att både upprepa och testa flera olika övningar, vill vi ge barnen utrymme att tänka på olika sätt och lära av varandra.

Vi har bland annat gjort lekar med talen 0-9 där barnen ska känna igen de olika siffrorna. Vi har också haft mängdträning med hjälp av rockringar där barnen ska räkna hur många barn som får plats i rockringen.

F-1

Förskoleklassen har bland annat arbetat med bokstaven E och siffran 8 och ettorna har börjat varje morgon med tio minuters tyst läsning innan de satt fart med sina egna planeringar. I torsdags startade vi upp ett samarbetsprojekt där målet är att bygga hus. Barnen delades upp i två grupper, den här gången en tjejgrupp och en pojkgrupp, och det erbjöds massor av olika material att bygga med och arbetet startade upp med full fart. Det var mycket intressant att se hur samtalen gick i grupperna. Tar någon kommandot eller väntar man in så att alla får säga sin synpunkt? Kan man få någon att byta åsikt eller kan man själv bli övertygad om något man inte gillade från början? När husen är färdiga återkommer vi så att ni kan komma in till oss och titta på resultaten.

År 1-3

Vi har avslutat en hel del projekt under veckan. Bland annat har vi gjort klart våra böcker om oss själva. Detta har pågått under många månader och nu har vi tjocka böcker fyllda med allt ifrån vårt utseende till vilka idoler vi har och vilka favoritkläder vi gillar att ha på oss. Det blev väldigt fina böcker och ett kul minne att ta fram när man blir äldre.

Vi har också haft ett tema om trafiken. Det viktigaste vi lärde oss var: Använd ALLTID hjälm när du cyklar, åker moppe. Och använd reflexer när det är mörkt.

År 3-5

Den här veckan har eleverna fortsatt att skriva faktatexter. Det har varit svårt att motivera dom till att göra något annat ibland. Många har arbetat färdigt nu med ljud och ljus i NO och arbetat klart med geografi för den här gången. En del elever har pratat om trafikregler på sina SO lektioner. Eleverna har varit effektiva denna vecka och ligger väldigt bra till med sina planeringar.

År 6-8

Denna vecka har två av våra elever planerat och hållit i ett idrottspass. Alla tyckte att det var ett väldigt bra upplägg och roligt, med korgboll och vattenpolo.

Annars har några av oss jobbat med moderna språk och lärt oss mer om adjektiv, ord för att beskriva utseende och ord för att kunna prata om skolan.

I matematik håller några elever på med sannolikhet, medan andra jobbar med medelvärde och medianvärde.

I fysik jobbar vi med ljud och ljus och med hållbar utveckling i geografi.

Nästa vecka

Idrott

Salimas och Monicas grupper samt 1-orna i Ingrids grupp – torsdag

Förskolan och F1:an – fredag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Thaitema

Matlagningskurs- Salimas grupp. De ska också laga mat till förskoleklassen som kommer och äter när allt är klart!

Trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk