Skip to content

Veckobrev 12 – Hua Hin

Veckobrev 12 – Hua Hin

Veckan har fyllts med mycket RAR-arbete den här veckan. Vi har uppmärksammat Rocka Sockorna den 21/3, världsdagen för down syndrom. Genom att eleverna den här dagen fick ta på sig olika strumpor eller skor så hyllar vi olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Vi har tittat på filmen “Max förklarar allt kring Rocka Sockorna” och sjungit rockasockornalåten.

Några av eleverna har avslutat thaikurs 2 genom att tävla i Jeopardy. Eleverna var väldigt duktiga och har lärt sig mycket under kursen.

På idrottslektionerna har vi tränat styrka och balans, vi har övat på att dansa bugg och haft kasta-fånga-övningar. Några grupper har varit iväg på thaiboxning, Muay Thai. Det är en åttapunkters kampsport. Det vill säga att man får använda; fötter, knän, händer och armbågar. Den bygger upp din kondition, styrka och uthållighet.

Vi har märkt att det är många elever som saknar vattenflaska på skolan, se till så att era barn har en egen vattenflaska här i skolan, märkt med namn.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskolan

Vi har besökt Art Village den här veckan. Vi besökte deras ”skaparverkstad” i konstnärsbyn och målade gosedjur med akrylfärg. Det var en spännande upplevelse och barnen tyckte både att det var pirrigt och roligt.

Vi har bakat en egen play-doo-lera. Vi röstade om vilken färg vi skulle ha och blå färg vann. Det var förväntansfulla barn som skapade länge med leran när det äntligen svalnat och var klar att degas med.

Vi upprepade lite från matematiken förra veckan,10-kompisarna kom tillbaka. På detta sätt vill vi att barnen ska få lära känna de olika siffrorna och få större förståelse kring talen som bildar summan tio.

F-1

Vi har hunnit med en hel del i veckan. Vi har gjort lite uppgifter som handlade om “rocka sockornadagen”. Vi har skrivit om oss själva och ingen har skrivit precis likadant. Vi kom fram till att ingen är lika och att olika är bra. Ettorna har arbetat med de olika sinnena tillsammans med 2:orna och har även arbetat en hel del med sina egna planeringar.

Förskoleklassarna har arbetat med siffran 7 och regnbågens alla färger. Veckans bokstav har varit Ii. En hel del rim och ramsor har vi också hunnit med och vi har även läst tillsammans.

År 1-2

Pengar har varit veckans tema och vi har pratat mycket om pengar. Vi har lärt oss om hur elektroniska pengar fungerar och hur man får ut pengar från en automat. Vi har också pratat om att alla människor inte har så mycket pengar och kan inte köpa eller göra allt som man helst skulle vilja.

I matten fortsatte vi med “pengatemat” och spelade ett växlingsspel som eleverna tyckte var väldigt roligt.

De fem sinnena var den sista delen inom kroppen som vi avslutade i veckan. Höjdpunkten var när vi gjorde ett smaktest. Alla barn fick blunda och smaka på olika saker och säga vilken smak de kände, salt, sött, surt, beskt eller umami.

År 3-5

Den här veckan har vi fortsatt med faktatexter av djur.

Några har arbetat med kroppen i NO och tekniska lösningar i teknik. Andra har fortsatt med ljud och ljus samt med geografi Sverige och Norden.

Vi har också avslutat veckan med att prata om vikten att alla bidrar till en god arbetsmiljö i skolan där alla får det man har rätt till, en god utbildning och en trygg miljö i skolan och allt vad det innebär.

År 6-8

Denna vecka har vi tagit farväl av 4 kompisar och gruppen kommer snart att se ut som den gjorde i början av läsåret, med elever från 4:an till 8:an.

Några elever har denna vecka skrivit prov i SO om etik och i svenska om en roman.

Annars har eleverna jobbat med kraft och materia i fysik, med att skriva faktatexter om ett spansktalande land, med engelsk grammatik och med bokrecension i svenska.

Nästa vecka

Idrott

Ingrids och Jessicas grupper- måndag och onsdag

Orninas och Salimas grupper – tisdag och torsdag

Förskolan – fredag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Thaitema

Knytbatik- Ingrids och Jessicas grupper och förskolan ska göra knytbatik på tisdag. Alla har med sig ett vitt plagg, en t-shirt, ett linne, en klänning ett örngott eller dylikt som de kan färga med batikteknik!

Njut av helgen så ses vi igen på måndag!

Önskar personalen på Sanuk