Skip to content

Veckobrev 10 – Hua Hin

Veckobrev 10 – Hua Hin

Vilken härlig och händelserik vecka vi har haft här i Hua Hin. Måndagen började med olika typer av avslappning och massage i våra grupper.

I tisdags fick besök av tre thailändska kvinnor som visade oss hur man gör phuang malai, girlanger av färska blommor. Dessa thailändska blomstergirlanger ska ge oss tur, de brukar också ges som offergåva till Buddha och andarna.

Vi har såklart också hunnit med flera idrottspass där vi har kört killerball, kinesiska muren, konditionspass och röris.

På torsdagens storsamling fick vi en en redovisning av eleverna i år 3-5. De berättade om sina romanprojekt, “Den magiska dörren” och “Öde ön”, som de har arbetat med under flera veckor. Kul att höra och bra jobbat!

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskola/barnklubb

Under veckan som gått har vi tagit upp vårt tema om havet igen. Barnen fick i uppgift, efter att vi pratat om vad de sett i havet under förra veckan, ta med sig något skräp hemifrån. Tillsammans har vi nu skapat ett rent hav och ett smutsigt hav.

Barnen har också fått träna på sin finmotorik genom att färglägga mandalas och klippa ut kollage av temat havet.

Vi har provat på att dansa tango, två och två dansade vi runt och lärde oss att hålla takten. Vi hade jättekul och tränade samtidigt bland annat på rytm, rumsuppfattning och koordination.

F-1

Det kändes som att alla var fulla av arbetslust när vi kom tillbaka efter sportlovet. Det har blivit mycket gjort i allas enskilda arbeten och vi har hunnit med en hel del annat också.

Tema “Havet” har rullat vidare med bland annat en skapandeuppgift med oljepastellkritor och vattenfärg.

Vi har spelat olika spel där vi tränat på både matematik och svenska.

På vårt värdegrundspass pratade vi om hur viktigt det är att se till att alla får chansen att var med och leka. Barnen har fått två utmaningar, dels att bjuda in någon till en lek, dels att låta en vän bestämma en lek. Det här kan gälla både under skoltiden och på fritiden. Vi följer upp utmaningarna under nästa vecka.

År 1-2

Vi har denna vecka arbetat mycket med NO. Vi arbetade vidare med vårt “Tema havet” och alla elever har valt varsitt djur som de sedan har forskat vidare om. De har skrivit faktatexter och ritat fina bilder av sina djur.

Vårt arbete om kroppen har vi också fortsatt med. Denna vecka var det magen, tarmarna och maten vi pratade om. Varför ska man äta fiberrik mat? Hur blir mat till bajs? Vad händer i kroppen om man äter för mycket socker? Varför är förpackningarna med godis och dricka större nu än tidigare? Detta var några av frågorna vi diskuterade.

År 3-5

Den här veckan har stort fokus legat på att skriva klart romanprojekten i svenska inför den muntliga presentationen. Eleverna har även läst varandras böcker.

I övrigt har eleverna arbetat vidare med sina planeringar och några elever har påbörjat Thaikurs 2 för att fortsätta lära sig nya ord och fraser på thailändska.

År 6-8

Vissa elever har arbetat med skoluppgifter även under lovet och för dem som läser SofiaDistans kommer snart mittterminsomdömen.

I matematik jobbar vi med bråk, procent och multiplikation av stora tal. I svenska och engelska läser flera elever vidare på sina romaner. I samhällskunskap jobbar några elever med media.

I slöjd lär sig några elever att sticka.

Nästa vecka

Idrott

Ingrids och Jessicas grupper måndag

Förskolan – tisdag

Orninas och Salimas grupper – torsdag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Thaitema

Hela skolan har gemensamt pratat om vikten av att hålla våra hav rena från nedskräpning och föroreningar. På fredag är det den globala skolstrejken för klimatet, en effekt av Greta Thunbergs engagemang kring klimatet som har spridit sig runt om i världen. Vi på Sanuk vill synliggöra detta genom en gemensam städdag på stranden, elever och föräldrar, i samarbete med Trash Heroes Hua Hin.

Tid: Fredag klockan 8:30 till ca.10:00

Plats: Vi återkommer med den informationen.

Ta med: Alla elever har Sanuk-tröja på sig denna dag och tänk på att ta med en vattenflaska och var insmorda med solkräm.

OBS: På fredag möts alla på stranden, skoldagen börjar alltså inte i skolans lokaler.

När städningen är klar önskar vi att ni föräldrar skjutsar era barn tillbaka till skolan. Återkoppla till elevens pedagog om ni föräldrar inte har möjlighet att närvara så vi kan ordna skjuts tillbaka till skolan efter att vi städat klart.

Elefantens nationaldag onsdag den 13 mars.

 

 

Ha en underbar helg!

 

Önskar personalen på Sanuk