Skip to content

Veckobrev v. 9 – Koh Lanta


Veckobrev v. 9 – Koh Lanta

Den här veckan har alla våra longstayelever och longstaylärare haft sportlov och vi andra har jobbat på som vanligt med skolarbete, thaiteman som till exempel  Lanta Animal Welfare, bakning av thailändska kakor, batik och besök i Buddhistiskt tempel och så mycket RAR förstås. Be era barn visa hur man gör viskleken fast med rörelser istället för viskningar så kan ni skratta gott tillsammans!

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och vi finns nu också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder och även annan matnyttig information https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan rum Loma och Chang

Chang var och besökte de buddhistiska munkarna inne vid saladan. Loma samtalade, luktade och smakade på olika thailändska frukter som passionsfrukt, mangosten, longgong, drakfrukt och banan. Passionsfrukt och banan smakade bäst! Förskolan har besökt stranden där vi fann skatter, sjöstjärnor och små krabbor. Vi har också haft gemensam massage och sångsamling tillsammans med Nåck och Tao.

Barnklubben i poolhuset

På stranden skapade vi tillsammans en stor val som dekorerades med snäckor. Stort engagemang av alla! Vi spelar ukulele till fruktsången och på storsamlingen uppträdde barnen inför sina föräldrar. De fick även vara med på ”gympa med Jill”.

Förskoleklass rum Nåck och Tao

På idrotten var det strandtennis och stafett. Tänk att en boll åkte ner i ett krabbhål och trots att vi grävde 40 cm hittade vi den inte. Veckans thaitema var batik och vår thaikonstnär Sam hjälpte oss med vaxtekniken. Oj vad det blev fina konstverk. På Nåck har vi forskat om bläckfiskar denna vecka samt  ritat och skrivit meningar. I veckan har vi också arbetat med att samtala och synliggöra RAR-handlingar på olika sätt.

Tao har hittat spännande saker på stranden. Vi “räddade” 16 stycken sjöstjärnor. En av våra föräldrar kom och berättade om sitt arbete med clowner utan gränser och vikten av att sprida glädje till alla, även i svåra stunder.  Väldigt givande RAR funderingar efter hennes besök.

År 1-2-3-4  rum Boo, Ching Chok, Ling, Phuket och Ranong

Veckans POW var bläckfisken och vi har lärt oss mer om detta mäktiga och lite mystiska djur. Delikatess för vissa, monster enligt andra. Veckan har gått lite i skapandets tecken då vi har målat stilleben, skapat vackra dikter, skapat yogalugn, skapat bakverk och batik samt musik och dans. Ledtrådarna till nästa veckas POW är olja, nöt och sötsak.

År 4-5-6  rum Krabi och Chiang Mai

Vi har bland många andra inslag lärt oss om presens-s i engelska samt haft Grej-of-the-day om lamor och glass. På idrotten har vi lekt ”Tjuva skatten från åkern” och ”Master of Koh Lanta”.

År 6-9  rum Trang och Surat Thani

På onsdagen hade vi egen samling och gjorde ett lära- känna-bingo med tärningar. Eleverna fick veta mycket om varandra som de kanske aldrig hade fått veta annars. Vi har också fokuserat på thaispråk då eleverna var väldigt intresserade av att lära sig användbara fraser.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk