Veckobrev v. 8 – Koh Lanta

Vilken fantastisk vecka! Vår insamlingsdag till Children of the forest blev en stor succe´. Alla elever, pedagoger, föräldrar, besökare och sponsorer gjorde den här dagen till något speciellt. Vi har fått in drygt 100000 Baht och det är fantastiskt men det är även den gemensamma arbetsinsatsen som betyder så mycket. Att få vara med om något större och göra skillnad för så många medmänniskor.  Vi får besök av CotF den 7-8 maj och kommer att lägga upp bilder på hemsidan och Fb så att även ni som inte kan vara här känner er delaktiga. Tack säger vi från Sanuk.

Nästa vecka är det sportlov för våra longstay- elever och lärare. Vi andra kör på som vanligt. Glöm inte att titta på veckoplaneringen för just ditt barn.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan rum Loma och Chang

Denna vecka har vi i förskolan förberett inför Children of the Forest. Vi skapade skyltar och fiskar. Vi har utmanats med olika uppgifter i våra aktivitetsstationer. Loma har byggt kojor och vi i förskolan har haft gemensam sångsamling.

Barnklubben i poolhuset

Många nya barn i gruppen denna veckan. Därför har vi haft fokus på att lära känna varandra. Sång, musik, sagor och lekar. På storsamlingen fick barnen massera sina föräldrar till sagan om myran.

Förskoleklass rum Nåck och Tao

Thaitemat den här veckan blev delat i två grupper. Hälften åkte till templet och resten tillverkade armband. På idrotten på stranden blev det vattenstafett och lekar. Språklek och mattelek i stationer har Nåck också hunnit med. I måndags fördjupade vi oss i varaner.

Förutom siffror och bokstäver så har Tao hunnit med en utforskarpromenad på stranden. Oj, vad mycket spännande vi hittade.

År 1-2-3-4  rum rum Gåbb, Boo, Ching Chok, Ling, Phuket och Ranong

Veckans POW var Bangkok och vi har lärt oss mer om denna huvudstad. Vi lärde oss bland annat att det thailändska namnet för Bangkok är världens längsta namn på en stad (googla gärna:-))men till vardags används Krung thep. Barnen har fått prova på Ukulelespel på vår musiksamling. Ett uppskattat inslag som vi får testa på fler gånger förstod vi! På stranden har vi haft stafettlekar och spelat brännboll. Ledtrådarna till nästa veckas POW är delikatess, trehjärtad och monster.

År 4-5-6  rum Hua Hin, Krabi och Chiang Mai

Måndagen och tisdagen bestod till stor del av förberedelser till CotF. Bollkastskynke klipptes till, Lantahjulet preparerades och tvättsvamparna blöttes och skyltar skrevs.

Samlingarna har innehållit bla sång, massage och nutidskryss.

Och så var det Ankan…

År 6-9  med Sofia Distans rum Bangkok, Trang och Suratthani

Det har kommit många nya elever de sista två veckorna och då var det dags att ha lite samarbetsövningar mellan och inom de olika grupperna. De fick gå igenom vad de alla i gruppen gillade och ogillade för att hitta gemensamma nämnare och skillnader. Det har även varit många olika aktiviteter såsom ultimate frisbee, poolaktiviteter och planering inför Cotf.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk