Skip to content

Veckobrev v. 7 – Koh Lanta

Veckobrev v. 7 – Koh Lanta

Hejsan! nu har förberedelserna inför vår insamlingsdag till förmån för Children of the Forest kommit igång. Dagen kommer att gå av stapel tisdag 19 februari kl.12.30-14.30 och därefter lottdragning. Redan nu kan ni börja köpa lottnummer  till vårt lotteri för 100 baht, många fina priser lottas ut (snorkelresor, middagar, massage mm). Vi säljer före och efter skolan Det är även bra att redan nu börja samla på sig 20-baht-sedlar…så man inte missar alla roliga och spökliga aktiviteter!                                                             

Då förskolan behöver ställa i ordning sina lokaler för sina aktiviteter slutar barnen i Chang och Loma kl.12.00 och då behöver de hämtas av sina föräldrar den här dagen. Barnen i Tao, Nåck och skolbarnen i årskurs 1 till 9 hjälper till att ställa i ordning sina aktiviteter och har sedan korta arbetspass på sina stationer. Ingen Storsamling på torsdag denna vecka.

VARMT VÄLKOMNA TILL DENNA SUPERROLIGA DAG!  

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan rum Loma och Chang

Vi har varit på en spännande och lärorik Byvandring i byn Lang Sod på Lanta Noi där vi fick smaka på olika örter, frukter och grönsaker. Vissa barn uppmärksammade hur deras sophantering såg ut, att de samlade alla plastflaskor på ett och samma ställe. Vi har skapat ett stort hjärta tillsammans som alla föräldrarna fick möjlighet att bidra till på vår gemensamma storsamling.

Barnklubben i poolhuset

Vi har haft cirkusskola med Desireé där vi har fått prova på att vara cirkusartister. Då använde vi kroppen i olika formationer tillsammans med våra kamrater. Vi har också provat på att jonglera med bollar och ringar, balansera tallrikar mm. Vi har firat ”alla hjärtans dag” med att göra origamihjärtan tillsamman. Föräldrarna och barnen skapade ett stort hjärta.

Förskoleklass rum Nåck och Tao

Den här veckan har verkligen rusat fram. Vi har hunnit med massor med skoj. Desireé har varit med Tao och lärt oss olika cirkuskonster. Båda klasserna har varit på thaitema Yoga. Yogaläraren hade aldrig haft så duktiga sexåringar förut. Vi har börjat förberedelser inför Children of forest, där vi ska ansvara för färgduellen. Vi har broderat i kartongpapper, ett hjärta med pärlor på till alla hjärtans dag. Och som vanligt så jobbar vi med matte och svenska varje dag.

År 1-2-3-4  rum rum Gåbb, Boo, Ching Chok, Ling, Phuket och Ranong

Vi har tränat danser med olika takt och rytm på idrotten. Sätt på låtarna  “Oh Susana” eller “Cotton eye Joe” hemma och be era barn visa några moves! Veckans POW var regnskogen och det ämnet har engagerat eleverna denna vecka. Vi förbereder oss för fullt inför insamlingsdagen  på tisdag bland annat genom att göra affischer som barnen sätter upp runt om på Lanta. Tack till er föräldrar för hjälp med detta. Symmetri och komplimanger var ord som behandlades när vi gjorde hjärtan inför alla hjärtans dag. Fina komplimanger som “du är fin som du är” och “vad du är stilig” skrevs ner och spred värme i klassrummen.

År 4-5-6  rum Hua Hin, Krabi och Chiang Mai

Veckan har varit händelserik och rolig. Vi har bland annat förberett oss inför Children of the Forest dagen. Många elever har fokuserat extra mycket på matte. Idrotten på torsdagen, efter storsamlingen, blev en spontan och social promenad längs stranden för mellan- och högstadieelever samt tillhörande pedagoger.

År 6-9  med Sofia Distans rum Bangkok, Trang och Surathani

Vi har arbetat lite mer tematiskt den här veckan. Vi har haft längre pass med textilslöjd och bild. Vi har också haft ämnesstugor där eleverna kunnat arbetat mer koncentrerat med olika ämneslärare i SO, NO, matte och moderna språk.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk