Skip to content

Veckobrev v. 6 – Koh Lanta

Veckobrev v. 6 – Koh Lanta

Hejsan! nu har förberedelserna inför vår insamlingsdag till förmån för Children of the Forest kommit igång. Dagen kommer att gå av stapel tisdag 19 februari kl.12.30-14.30 och därefter lottdragning. Redan nu kan ni börja köpa lottnummer till vårt fina lotteri för 100 baht, många fina priser lottas ut. Det är bra att redan nu börja samla på sig 20-bahtssedlar…Vi behöver också hjälp av er föräldrar att ordna ett fikabord. har du lust att hjälpa till så hör av dig till Susanne Fras eller rektor Lola.

På torsdag uppmärksammar vi Alla Hjärtans Dag och då vi har som tradition att ta ett gruppfoto på dagens tema så kom gärna klädd i en röd tröja.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan rum Loma och Chang

Vi har varit på Thaitema på Lanta Noi och utforskat eremitkräftor, krabbor, fjärilar och plockat skräp. Vi letade också spår, mönster och hål som djuren skapat. Vi spanade även efter pirater som fortfarande är ett stort intresse bland barnen. Det var ett fint samspel och gemenskap mellan Looma och Chang.

Barnklubben i poolhuset

Storsamling tillsammans med föräldrar där vi hade tipspromenad med frågor om allt som barnen på barnklubben varit med om som tex sånger, sagor och thaispråk. Vi avslutar veckan med Jympa-Jill, roboten och andra rörelsesånger

Förskoleklass rum Nåck och Tao

Vi startade veckan med idrott och vattenstafett på stranden och avslutade med poolbad. Vi har denna vecka åkt båt i Mangroveträsket. Där såg vi mangroveträd, vinkarkrabbor och slamkrypare. Vi har dessutom arbetat med det kinesiska nyåret på olika sätt. En toppenkul o lärorik vecka!

År 1-2-3-4  rum rum Gåbb, Boo, Ching Chok, Ling, Phuket och Ranong

Här kommer en kort sammanfattning vad våra grupper gjort gemensamt denna vecka. Vi har arbetat med vår POW som handlade om ursprungsbefolkningen på Koh Lanta, Havsfolket Urak Lawoi. Sedan arbetade vi vidare med Sveriges ursprungsbefolkning, Samerna på deras nationaldag den 6/2. Här fick eleverna möjlighet att träna sina förmågor att jämföra och analysera olikheter och likheter mellan de två ursprungsbefolkningarna. Efter storsamlingen introducerade vi årets arbete kring Children of the Forest. Det ser vi mycket fram emot att få börja jobba med tillsammans med eleverna och er.

År 4-5-6  rum Hua Hin, Krabi och Chiang Mai

För vår del har veckan till stor del handlat om multiplikation, vikingatiden, vatten och luft, skrivstrategier etc. På idrotten har vi provat nya samarbetslekar och några elever har, som första grupp, haft vattengympa. Mycket glädje har genomsyrat aktiviteterna.

År 6-9  med Sofia Distans rum Bangkok, Trang och Surathani

Vattengympa har varit i fokus denna vecka. Eleverna har fått pröva på olika rörelser, både vad gäller smidighet och styrka. Vi har även fortsatt att arbeta med Barnkonventionen på onsdagssamlingarna där vi för givande diskussioner i tvärgrupper.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk