Skip to content

Veckobrev v. 50 – Koh Lanta

Veckobrev v. 50 – Koh Lanta

Årets skolavslutning är torsdagen den 20 december kl 17.30 . Vi samlas 17.15 så vi kommer igång i tid. Vi börjar på skolgården och sen går vi i ett gemensamt fackeltåg till stranden. Där har vi en stund gemensamt innan vi önskar varandra en riktigt Sanuk jul! Efter det finns det möjlighet för de som vill att poija med eld men det är föräldrarna som ansvarar för den aktiviteten. Eleverna har först en vanlig skoldag på torsdagen.

Då vi har många utskrivningssamtal på onsdag 19/12 slutar även våra longstay elever år 5-9 kl.14.00

Alla elever börjar den 9 januari 2019 . År F-9 kl.8.30 och Fsk 8.20. Pedagogerna tar emot på skolgården och visar var just du ska om du är ny på skolan. Alla nya föräldrar samlas sedan i konferenssalen för ett informationsmöte med Lola. De första inskrivningssamtalen börjar kl.10.15. Alla elever slutar kl.10 efter uppropet.

Hela Sanuk önskar alla elever och föräldrar en riktigt skön Jul och ett roligt Gott Nytt År!

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan med barnklubb rum Loma och Chang

Den här veckan har vi på Chang letat former (cirkel, triangel, kvadrat), använt ”metersband”, simmat i och ur rockring och till sist letat elefantmynt. På Looma har barnen lekt rollekar, byggt kojor och fixat i vår leksala. Vi fortsätter att öva ukulelespel och sång inför vår julavslutning.

Förskoleklass rum Nåck

Den här veckan har vi övat luciatåg varje dag. Oj vilket fint tåg vi alla fick se på storsamlingen i torsdags. Vi har skrivit en hel del till bilder som vi varit med om. Nu är det många i klassen som knäckt koden med bokstavsljud. Vi har också haft språklek då vi la kort i alfabetisk ordning och hade rörelse utifrån bokstavskort. I onsdags hade vi idrott på stranden tillsammans med Boo och Ching Chok.

År 1-3 rum  rum Gåbb, Boo och Ching Chok

Veckans höjdpunkt, efter mycket övande, var det fina luciatåget på torsdagsmorgonen. Alla var superduktiga! Vi har denna veckan lärt oss om Alfred Nobel samt fördjupat våra kunskaper om buddismen. Det har varit idrott i poolen ena tillfället och vid det andra tillfället, på stranden, samkörde vi med förskoleklassen. Aktiviteterna var tennisbrännboll och vattentrasestafett.

År 4-5-6  rum Hua Hin, Krabi och Chang Mai

Nu har alla elever i HuaHin provat på blockprogrammering i appen ”Lightbot”, ett arbete som de flesta tyckte var både roligt och frustrerande. Som julkalender har vi ”Grej of the Day” varje dag och vi lär oss massor om allt möjligt, hoppas att allmänbildningen blivit satt på prov även hos er därhemma.  Vi alla i 4-6:an träffas och sjunger och tränar för fullt på vår gemensamma sång som vi ska sjunga på julavslutningen. Alla är så duktiga.

Varje vecka kommer longstayeleverna i Hua Hin att finna veckans engelskaglosor  på  www.glosor.eu under användarnamnet 123Potatismos. På samma sida hittar ni även thailändska ord och fraser som vi använder i thaiundervisningen framöver. Dessa hittar ni under användarnamnet Iceyn.  Ni behöver inte vara inloggade eller ha något lösenord för att komma åt orden.

År 6-9  med Sofia Distans rum Bangkok och Trang

I måndags pratade vi en del om Nobeldagen på morgonsamlingen. Vi diskuterade vilka pristagarna var och varför de har fått priset. Eleverna i Bangkok och Trang har även slagit sina kloka huvuden ihop. Vi har planerat vårt framträdande till julavslutningen, många skratt och bloopers har det blivit. Vi drog även av ett cirkelfyspass tillsammans på skolgården. Bland annat stod armhävningar, knäböj och sit-ups på schemat. Passet avslutades med ett svalkande dopp i poolen. Eftersom betygen sätts under denna och nästkommande vecka har det även varit full fart med att lämna så många arbeten som möjligt. Här kämpar vi på hela vägen in i kaklet.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk