Veckobrev v. 5 – Koh Lanta

Vilken härlig känsla det är att gå omkring på skolan och se alla elever som är fullt upptagna med olika aktiviteter. I tisdags var det Thaitema och många åkte iväg på nya äventyr. På skolan var det batikmålning och handduksvikning, hoppas ni nu har fått elefanter och svanar på era sängar. Nästa vecka firar vi Kinesiska nyåret och idag på storsamlingen fick vi höra legenden om de tolv djuren i den kinesiska zodiaken (kalendern)

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan rum Loma och Chang

Vi i förskolan har haft en spännande vecka, vi har kämpat på thaiboxning och lärt oss många nya saker. Vi fick också möjlighet att träffa en Sjörövare vid namn Stina. Vi grävde efter skatter och lyckades hitta pengar och lyckopärlor.

Barnklubben i poolhuset

Veckans höjdpunkt var Sjörövar Stina! Tänk att vi mötte en riktig sjörövare på stranden som är 400 år! Barnen är fantastiskt duktiga på att sjunga på thai!

Förskoleklass rum Nåck och Tao

Vi har  lärt oss mer om den thailändska kulturen genom att besöka Andehus i närheten av vår skola. I dessa små hus bor det andar som vakar över egendomen. Det gäller att behandla dessa med värdighet och respekt. Nåck har jobbat vidare med mattespel. Vi har övat på addition och dubbelt/hälften. I svenskan har vi skrivit och läst små böcker om djur. Tao bygger mattetal, hittar tiokompisar och spelar olika mattespel. Vi har målat sköldpaddor med akvarellkritor.

År 1-2-3-4  rum rum Gåbb, Boo, Ching Chok, Ling, Phuket och Ray

Tränat inför nationella prov, spelat  vattenpolo, cirkelträning, fakta om varaner (som var veckans pow)och förberedelser inför det kinesiska nyåret är några av de saker som vi arbetat med. Dessutom har eleverna arbetat stenhårt med sina arbetsscheman. De förstår vad som krävs av dem och visar stort ansvar. Nästa veckas POW har ledtrådarna andar, ursprungsbefolkning och havet.

År 4-5-6  rum Hua Hin, Krabi och Chiang Mai

Som vanligt har eleverna arbetat utifrån sina egna planeringar. Buddhism, ordklasser, algebra, ekvationer och Vikingatid mm. Såklart även Thaiundervisning. Vi börjar också arbeta med kinesiska nyåret som inträffar nästa vecka. Nu har även samtliga elever fått ta del av massage på idrotten.

År 6-9  med Sofia Distans rum Bangkok, Trang och Surathani

RAR som alltid genomsyrar arbetet på Sanuk har belysts genom att barnkonventionen står i fokus för högstadiet. Eleverna har fått lära sig vad konventionens artiklar består av samt utgått från fallbeskrivningar där de ska diskutera vilken artikel som berörs för att sedan reflektera över sin egen situation kontra barn i andra länder.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk