Skip to content

Veckobrev v. 49 – Koh Lanta

Veckobrev v. 49 – Koh Lanta

Hej där hemma! En härlig vecka går mot sitt slut. Det har varit full fart hela veckan med aktiviteter överallt. Vi har arbetat med batik i flera grupper och besökt gummiplantage. Det tränas inför Lucia som vi har på Storsamlingen på torsdag den 13 december. Det vill ni inte missa!

Årets skolavslutning är torsdagen den 20 december kl 17.30 . Vi samlas 17.15 så vi kommer igång i tid. Vi börjar på skolgården och sen går vi i ett gemensamt fackeltåg till stranden. Där har vi en stund gemensamt innan vi önskar varandra en riktigt Sanuk jul! Efter det finns det möjlighet för de som vill att poija med eld men det är föräldrarna som ansvarar för den aktiviteten. Eleverna har först en vanlig skoldag på torsdagen.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan med barnklubb rum Loma och Chang

I veckan har vi övat till julavslutningen på olika sätt och vi har har haft gemensam storsamlingen med föräldrarna då vi sjöng  på thai, engelska och svenska. Som thaitema har vi målat batikmålningar. Vi har pysslat, spelat spel, byggt och konstruerat i alla dess former. Vi avslutade veckan med gemensam pooldag.

Förskoleklass rum Nåck

Vi har denna vecka arbetat hårt med att lära oss med thai. Vi övade på frukter, veckodagar, färger samt djur. När vi övar pratar, sjunger och spelar vi olika spel. Vi startade upp vår uppdragskalender och denna vecka har vi gjort saga, lekt kimslek, gått på bokstavsjakt och meterjakt.

Vårt thaitema var batik och eleverna gjorde fantastiska konstverk på dukar. Det var både förarbete med skiss samt efterarbete med reflektion samt  skrivande.

 

År 1-3 rum rum Gåbb, Boo och Ching Chok

I Ching Chok har vi tillsammans repeterat/gått igenom verb, skrivit kortare beskrivande texter samt jobbat mycket med de personliga planeringarna. Idrotten i onsdags hade vi gemensamt med förskolan, förskoleklassen och Boo. Lyckad lektion fylld av mycket rörelseglädje. Boo har skrivit en faktatext om Thailands kung. Vi har även hunnit med att skriva små sagor, som eleverna ska läsa upp för barnen på Looma. Gummiodling och batik var veckans Thaitema. Vi övar för full inför det kommande luciatåget som F 3 håller i. Gåbb har bland annat arbetat med sagomattan, hur man bygger upp en berättelse, vi har även tränat läsförståelse om schimpansen, lagat trasiga leksaker i leksaksfabriken, dansat  och läst bibelberättelser, med andra ord en härlig vecka!

År 4-5-6  rum Hua Hin, Krabi och Chang Mai

Den här veckan har det jobbats vidare med thaispråket och egna planeringar. Vi har också så smått börjat öva inför skolavslutningen som sakta närmar sig i full fart. Varje vecka kommer longstayeleverna i Hua Hin att finna veckans engelskaglosor  på  www.glosor.eu under användarnamnet 123Potatismos.

På samma sida hittar ni även thailändska ord och fraser som vi använder i thaiundervisningen framöver. Dessa hittar ni under användarnamnet Iceyn.

Ni behöver inte vara inloggade eller ha något lösenord för att komma åt orden.

 

År 6-9  med Sofia Distans rum Bangkok och Trang

Den här veckan satsar vi mycket på språk, både franska och spanska, då det är många elever som har uppgifter där som ska bli färdiga. För Sofia Distanseleverna är det viktigt att utvärderingar för HT-18 görs på Canvas. Ni föräldrar får gärna vara behjälpliga och be era barn att reflektera kring hur terminen har varit.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

 

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk