Skip to content

Veckobrev v. 48 – Koh Lanta

Veckobrev v. 48 – Koh Lanta

Nu har vi fått vår skola välsignad och lyckönskningar till alla Sanukare. Det var en härlig känsla att vara med på invigningscermonin i torsdags. Alla, elever, föräldrar och pedagoger var intresserade och visade munkarna respekt även fast vi höll på länge och våra ben ömmade. En stor eloge till eleverna för gott uppförande. Det är en härlig stämning på vår skola och på rasterna är det aktiviteter i alla hörn. Eleverna blandar sig i olika åldrar och mellan grupperna. På söndag är det 1:a advent och det känns lika overkligt varje år här i den tropiska miljön. Men kanske blir det en liten pepparkaka!

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan med barnklubb rum Loma och Chang

Tillsammans har vi varit på stranden och byggt i sanden. Det blev både sandslott och café. På “röris” hade vi gympa med “Jympa-Jill” som aldrig kan sitta still. Vi har också byggt vidare på vår tusentrådskoja i leksalan med flaggor i olika färger och färgglada band. Julen närmar sig och vi har övat på sånger inför julavslutningen.

Förskoleklass rum Nåck

Vi har denna vecka satsat mycket på RAR aktiviteter och att lära känna varandra ännu bättre. Utöver detta har vi prata om munkarnas liv och jämfört mot vårt eget. Vi har spelat mattespel och tränat på begreppen dubbelt och hälften. Vi har också skrivit en hel del i vår händelsebok. Sång har det varit mycket av denna vecka då vi börjat träna på både luciasånger och julavslutningssånger.

År 1-3 rum Gåbb Boo Ching Chok

Eftersom de flesta elever lämnar oss denna och nästa vecka har eleverna fått jobba mycket med sina individuella planeringar, för att ”knyta ihop säcken” så att säga. Dock har vi även hunnit jobba med kortare gemensamma temastrimmor såsom uppställning av stora subtraktionstal, fortsättning om rymden, ordkunskap thai, engelska (kläder, färger, kroppsdelar), substantiv och berättande text. Denna vecka har det blivit mycket religion hos Gåbb. Vi har i anknytning till advent läst och skrivit berättelsen om Jesus. Vi har också tittat på olika religioners symboler samt vissa likheter och skillnader. Vi fick ju också ta del av Buddhismens budskap i samband med munkceremonin. Vi övar sång inför Lucia som går av stapeln 13/12 på storsamling.

År 4-5-6  rum Hua Hin, Krabi och Chang Mai

Vi har pratat mer om Buddhismen och lärt oss om hur en munks liv kan vara. RAR och samarbetsövningar har genomförts på olika sätt, bla i skapande av nya Kingregler och en massagesaga på samlingen.  Varje vecka kommer longstayeleverna i Hua Hin att finna veckans engelskaglosor  på  www.glosor.eu under användarnamnet 123Potatismos. På samma sida hittar ni även thailändska ord och fraser som vi använder i thaiundervisningen framöver. Dessa hittar ni under användarnamnet Iceyn. Ni behöver inte vara inloggade eller ha något lösenord för att komma åt orden.

År 6-9  med Sofia Distans rum Bangkok och Trang

Denna vecka har vi fortsatt med friidrott, eleverna har fått springa 100 meter på stranden och hoppat längdhopp. Vi har även skapat gemensamma regler för Kingrutan och dessa har sedan introducerats för de andra klasserna. Flitens lampa lyser hos alla elever nu när det börjar närma sig terminsslut och betygssättning så vi arbetar på, särskilt mycket med moderna språk, fysik och engelska.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk