Skip to content

Veckobrev v. 47 – Koh Lanta

 

Veckobrev v. 47 – Koh Lanta

Hej!

Veckan har bjudit på flera stora händelser. Vi har haft besök av Svenska kyrkan som delat med sig av sina kunskaper om kristendomen och även om andra religioner och svarat på elevernas kluriga frågor. Vi har besökt vår vänskola Lang Sod på Lanta Noi och fått en bra inblick i hur en thailändsk skola fungerar. Vi hoppas kunna fortsätta detta samarbete. 

I torsdags byggde vi Krathonger på Storsamlingen och alla elever gick hem med fina båtar som de senare sjösatte på olika platser. Vi avslutade veckan med en Adventsamling och kanske fick vi lite försmak på juletiden som närmar sig.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan med barnklubb rum Loma och Chang

I veckan har vi haft Röris och lekt många lekar på stranden. Vi skapade också med sand och vatten. Prästen har besökt oss och berättat om advent och dess betydelse. Vi har haft gemensam sångsamling och lärt oss färger på engelska och thai. I grupperna har vi pysslat, spelat spel och byggt olika kojor. Vi aslutade veckan med adventsfirande i Salan tillsammans med prästen och efter det lekte vi i poolen.

Förskoleklass rum Nåck

I matematiken har vi arbetat vidare med symmetri och mattemönster. Veckans bokstav var F och vi passade på att göra fiskar av toarullar. En rolig och lärorik vecka.

År 1-3 rum Gåbb, Boo och Ching Chok

Vi i Boo har denna veckan arbetat om kroppen och dess inre organ. Eleverna har skrivit många olika sorters kortare texter. Vi har arbetat vidare inom ämnet religion om profeten Moses.

Ching Chok har främst arbetat utifrån elevernas individuella arbetsplaneringar. Gemensamt har vi jobbat ämnesintegrerat med no och svenska om rymden.

Gåbbs höjdpunkt även denna vecka var vårt besök på Thaiskolan. Vi började dagen med nationalsång och hissande av flaggan. Sedan arbetade vi med thailändska alfabetet, hade idrott, hemkunskap och  lunch tillsammans. En väldigt spännande och lärorik upplevelse! Tack till er föräldrar som gjorde det möjligt genom att komma tidigare till skolan!

 

År 4-5-6  rum Hua Hin, Karbi och Chang Mai

Den här veckan har eleverna arbetat vidare med sina individuella planering. På stranden har vi tränat friidrott på idrottslektionerna.

I onsdags hade vi besök från svenska kyrkan och fick lära oss mer om kristendomens traditioner och symboler, på fredagsmorgonen var det sedan dags för en tidig adventssamling.

Varje vecka kommer longstayeleverna i Hua Hin att finna veckans engelskaglosor  på  www.glosor.eu under användarnamnet 123Potatismos.

På samma sida hittar ni även thailändska ord och fraser som vi använder i thaiundervisningen framöver. Dessa hittar ni under användarnamnet Iceyn.

Ni behöver inte vara inloggade eller ha något lösenord för att komma åt orden.

År 6-9  med Sofia Distans rum Bangkok och Trang

Vi arbetar vidare med våra planeringar och den här veckan har vi arbetat med kristendom, Shakespeare, romarriket, svampar, division av bråk och mycket annat. Vi arbetar också med thaispråk och fokuserar lite extra på det eftersom det är Loy Kratong den här veckan.

 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

 

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk