Skip to content

Veckobrev v. 43 – Koh Lanta

Veckobrev v. 43 – Koh Lanta

Vi har uppmärksammat FN-dagen och Barns rättigheter hela veckan och på Storsamlingen bjöds vi på en teater där vi alla blev påminda om hur viktigt det är att vi lyssnar på varandra och kommunicerar så inga missförstånd uppstår. Glöm inte heller bort att kramar aldrig kan ta slut! Det har också hänt lite otäcka saker på Sanuk den här veckan. Vi har haft besök av lite läskiga figurer och fått räkna blodiga fingrar. Men besökarna var snälla och bjöd på goda popcorn och läskande spökdryck. Vi fick gå en spökrunda och lösa lite kluriga problem. Sen gick de yngre hem och vi äldre såg på film ute i vår sala.  Lite pirrigt var det allt. Tack till elever och pedagoger i Hua Hin för en trevlig fest.

Nu är det dags för höstlov även om hösten känns avlägsen här i paradiset. Måndagen efter lovet slutar alla elever 14.00 d.v.s ingen eftermiddagsundervisning för Longstay-eleverna i åk 5-9 då pedagogerna har  inskrivningssamtal för nya elever.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan rum Loma

Vi startade upp veckan med att göra klart våra självporträtt och vi har gjort fredsduvan i olika former då vi fokuserar på FN veckan. Tillsammans har vi följt en bok om barns rättigheter som vi läst varje dag på samlingen. Vi har sjungit sånger från barnkonventionen med förskoleklassen. I veckan har vi varit på stranden och skulpterat med sand och vatten. Som thaitema har vi besökt det lilla andehuset på Southern Lanta och vi har reflekterat kring frågan -Andar finns dom? Vi avslutade thaitemat med att måla minitempel i akvarellteknik. Vi avslutade veckan med lek i poolen.

Förskoleklass rum Nåck

Den här veckan har vi arbetat med barns rättigheter. Vi tittade på ett bildspel där vi fick en inblick i hur olika ett klassrum kan se ut i världen. Det blev samtal om skoluniformer, material och klasstorlekar. Vi ritade och jämförde sedan med hur vi har det i vår skola. Vi pratade också om krig och fred och gjorde fredsduvor. I matematik har vi spelat spel och arbetat med mönster på olika sätt. Med färgpluppar och med pärlor. Mönster som upprepar sig kan vara kluriga upptäckte vi när vi skulle fortsätta på varandras mönster. Veckans bokstav var Ee och vi samlade ord och gjorde en saga med orden. Vi arbetade också med att identifiera bokstavsljudet i olika ord. Som thaitema har vi besökt  andehus och målat minitempel. Lek på stranden och i poolen har vi också hunnit med.

År 1-3 rum Gåbb

Lite av vad vi gjort den här veckan… Vi har så klart ägnat mycket tid under veckan åt FN, fred, sång och vår dramatisering av “Fredsrike”. Rasmus och Hugos pappa, Jesper kom till skolan och tränade eleverna i pingis, mycket uppskattat och inspirerande. Vi har även haft besök av Anders och Ulrika från Svenska kyrkan som berättade om helgon. Det finns många spännande historier! Vi hade en härlig omgång vattenpolo på idrotten, mycket vattentramp blev det. Vi övar också att följa egen planering då många elever har med sig olika planeringar från sina hemskolor. Ingen läsläxa över lovet!

År 4-5 rum Hua Hin

Den här veckan har vi jobbat på och avslutat många pågående arbeten innan lovet. Efter lovet kommer vi att lägga mycket tid på geografi och skaffa oss en massa kunskaper om Europa.  Longstay-eleverna i femman har också varit värdar för onsdagens Halloweenfest som blev lyckad och uppskattad av festdeltagarna. Ett stort entreprenöriellt lärande ligger i att planera, bjuda in, handla och genomföra en fest. På idrotten har vi haft besök av två ungdomsledare inom cheerleading som har berättat om sporten och eleverna har fått prova på lite grunder. Varje vecka kommer jag att lägga upp veckans engelskaglosorwww.glosor.eu under användarnamnet 123Potatismos. På samma sida hittar ni även thailändska ord och fraser som vi använder i thaiundervisningen framöver. Dessa hittar ni under användarnamnet Iceyn.

År 6-9  Sofia Distans rum Bangkok

Efter att ha avslutat cirkelfysen förra veckan kickade vi igång med lite volleyboll på stranden. Alltid kul att påbörja en ny gren och se hur eleverna växer när de lär sig något nytt. Vi kom dock fram till att det gjorde lite ont i händerna när vi serva bollen. Eleverna har även fått en prognos från Regga (Sofia Distans) där ni föräldrar kan se vilka uppgifter eleverna skickat in, vilket betyg de har fått och hur de ligger till just nu. Jättebra om alla tar sig en titt och samtalar lite kring hur nuläget ser ut.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er ett härligt och vilsamt höstlov och pop kan mai på måndag om en vecka!