Skip to content

Veckobrev v. 4 – Koh Lanta

Veckobrev v. 4 – Koh Lanta

Vilken härlig Storsamling vi alla fick vara med om. Hela skolgården gungade i takt med musiken. Tack till Henric och Joanna för en lärorik danslektion. Det blir nog dans på Lanta i helgen.

Vi har nu varit igång några veckor med våra thaiteman. Det är en bra möjlighet att få ta del av och uppleva thailändsk och lokal Lantakultur och få prova på många olika aktiviteter. Elevernas upplevelser brukar sedan inspirera de vuxna till egna spännande upplevelser på vår härliga ö.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan rum Loma och Chang

Vi har besökt templet och blivit välsignade med vattendroppar, slagit på gonggongen och tittat hur munkarna bor. På stranden har vi grävt efter skatter och spanat efter sjörövare. Vi har haft en gemensam sångsamling med förskoleklass där vi sjöng sånger på thailändska, engelska och svenska.

Barnklubben i poolhuset

Vi har skapat sköldpaddor med hjälp av handavtryck. Barnen är så fantastiskt duktiga på att sjunga så i  torsdags hade vi storsamling tillsammans med föräldrarna där barnen sjöng alla sånger de kan på thai!

Förskoleklass rum Nåck och Tao

Den här veckan har Nåck och Tao haft Pojor som thaitema. Vi har pojat och skrivit om våra upplevelser. Vi har också badat och haft idrott tillsammans på stranden med många gruppstärkande lekar. Sångsamlingar, mattelek och språklek är något som sker flera gånger i veckan i förskoleklasserna. Nåck har forskat om apor. Vi har tittat på film, skrivit, ritat och gjort apor av toarullar. Tao har varit hos Lill spelat ukulele. Vi fick lära oss D ackord, spelade och sjöng flera sånger, det var jättekul.

År 1-2-3-4  rum rum Gåbb, Boo, Ching Chok, Ling, Phuket och Ray

Vi har haft besök av prästen Anders från svenska kyrkan. Han har lärt oss mer om kristendomen och några viktiga högtider. Tack vare lärare Karins fantastiska berättelse om Buddha och buddismen så kunde vi också jämföra de olika religionerna. På idrotten har vi haft vattengympa och tränat simning i poolen och på stranden har vi tränat olika bollekar. Veckans POW var kackerlacka och vi har lärt oss mer om dessa kreatur. På fredagar avslutar vi veckan med en stor sångsamling där vi tränar både unison sång, kanon och thai. Ledtrådarna till nästa veckas POW är reptil, växelvarm och kluven tunga.

År 4-5-6  rum Hua Hin, Krabi och Chiang Mai

Arbetet i klassrummen fortgick i förra veckans anda utefter planeringarna. Det har arbetats med allt från algebra och geometri till rymden och religion via vattnets kretslopp och Drottning Kristina. På samlingarna har vi mött RAR, Nutidskryss och dansuppvisning och alla Thaiteman har flutit på i bästa stil.  

År 6-9  med Sofia Distans rum Bangkok, Trang och Surathani

Vi har egna morgonsamlingar på onsdagar och den här veckan har vi börjat ett nytt tema där vi ett antal veckor ska jobba med frågor om behov och rättigheter utifrån barnkonventionen. Den här veckan fick eleverna i grupp göra en övning där de fick veta att de skulle på en rymdresa och bara fick ta med sig ett mycket begränsat antal saker. I gruppen skulle de komma fram till vilka behov som var viktigast. Det ledde till intressanta diskussioner och reflektioner över vad som egentligen är nödvändigt för att leva.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk